Güncel Haberler

1 kişi ölmüş 7 kişi yaralanmıştı… Küçükçekmece’deki patlamanın nedeni belli oldu

İstanbul‘VE Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Divan Caddesi’ndeki binada 17 Kasım’da meydana gelen patlamanın ardından itfaiye ekipleri rapor hazırladı.

Raporda, yapılan incelemelerde patlamanın meydana geldiği bodrum dairede metan gazı hattının aktif olmadığı, metan gazı bağlantısının ise sadece bina cephesinin sol tarafındaki dairede aktif olarak kullanıldığı belirtildi. .

İtfaiyenin raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan kontrol ve incelemeler sonucunda, 6 katlı betonarme binanın -1. katında ve -1 bodrum katında bulunan, iki bağımsız girişi ve 3 ayrı kullanım alanı bulunan dairede orta kısımda ciddi patlama hasarı tespit edildi. sağ tarafta kullanım alanı, yangının merkezinin ise mutfak olduğu, “Arka alanın ise hurda ve gıda malzemelerinin istiflendiği alan olduğu belirlendi. Enkaz altında kalan Hasan Muhammed isimli yabancı uyruklu vatandaş tarafımızdan kaldırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahsın eski bir kişi olduğu bilgisini aldık.”

“EV TİPİ BORU BULUNDU”

Dairenin mutfak ve oturma odasında çok sayıda dolu ve boş antibakteriyel sprey bulunduğunu belirten rapor, şunları kaydetti: “Ayrıca çok sayıda dolu ve boş piknik bidonları ve katalizöre bağlanan 12 kilogramlık ev tipi bidonlar da soba olarak yerleştirildi. Tüm bu bilgi ve gözlemler ışığında çok sayıda dolu antibakteriyel sprey bulunmuştur.” “Kutunun boşaltılması veya yanabilen yanıcı gazların alt-üst patlama sınırına ulaşması nedeniyle herhangi bir açık ateş kaynağıyla (kibrit, çakmak alevi, elektrik teması, statik elektrik vb.) temas halinde parlama ve patlama meydana geldiği sonucuna varılmıştır. ondan kaç.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber