Güncel Haberler

29 yıl sonra terör nedeniyle boşaltılan köye giderek fındık topladılar – Son Dakika Türkiye Haberleri

Irak sınırındaki Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 300 aile ve 900 nüfuslu Kurudere köyü, 1995 yılında bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle boşaltıldı. Köyde yaşayanlar Hakkari merkez, Van ve diğer batı illerine göç etmek zorunda kaldı. Güvenlik nedeniyle bölgeye giriş çıkışlar yasaklansa da aileler göç ettikleri şehirlerde yaşamaya başladı.

“YILLAR SONRA KÖYümüze Gelmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Aileler, 29 yıl sonra kaymakamlığın özel izniyle köylerine giderek fındık, üzüm ve sumak topladı.

Beş çocuk babası Nihat Arslan, güvenlik nedeniyle yasaklanan köylerine yıllar sonra döndüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bölgemizde yaşanan olaylar nedeniyle 1995 yılında köyümüzden ayrıldık. Yıllar sonra burada keşke bunları yaşamasaydık ve köylerimizi terk etmek zorunda kalsaydık artık baharda köye dönüş haberlerinin verildiği huzur dolu bir ortam sağlayan köyümüze kalıcı olarak dönmek istiyoruz. Fındık, üzüm ve sumak Normalde sumak fiyatı 250 TL ama buradan aldığımızda 100 TL'ye satıyoruz.

Ramazan Özkan, köylerinden ayrıldığında henüz 1 yaşında olduğunu belirterek, “Şu an 28 yaşındayım. Yıllar geçti ama köyümüze gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada fındık, sumak, üzüm topladık.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom