Güncel Haberler

İsrailli esir Netanyahu’ya ateş püskürdü! “Bizi kimse korumadı, Netanyahu’nun rezaletini taşıyoruz”

Kassam Tugayları’nın tutuklularından üçü Telegram kanalından bir açıklama yayınladı. Görüntülerde 3 kadın rehinenin olduğu kaydedildi. Rehineler, Netanyahu’ya gönderdikleri video mesajda İsrail başbakanını sert bir şekilde eleştirdi.

Videodaki 3 kadın mahkumdan biri, dün tutuklu ailelerine yönelik düzenlediği basın toplantısına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ateşkes olması gerektiğini, bizi serbest bırakmanız gerektiğini biliyoruz. Bize serbest bırakılacağımıza dair söz vermiştiniz. ” Dedi.

“REZALET GETİRİYORUZ”

İsrailli kadın Netanyahu’ya hitaben şunları söyledi: “Siyasi, askeri ve güvenlik alanlarına utançlarınızı taşıyoruz. Çünkü 7 Ekim’de ortalığı karıştırdınız. Çünkü orada ordu yoktu, kimse gelmedi, kimse bizi korumadı. Biz mahkumuz.” ‘koşullar’ olmayan koşullarda.” (Netanyahu) Bizi öldürüyorsunuz, hepimizi öldürmek istiyorsunuz, İsrail ordusuyla hepimizi öldürmek istiyorsunuz, herkesi katletmek yetmez değil mi? İsrail vatandaşlarını öldürmeniz yeterli mi? Dedi.

22

Netanyahu’dan esir değişimi talebinde bulunan İsrailli kadın, “Bizi şimdi serbest bırakın. Bizi hemen serbest bırakın. (Filistinlileri kastederek) vatandaşlarını ve mahkumları serbest bırakın. Hepimizi serbest bırakın, ailelerimizin yanına dönelim. Şimdi!” dedi.

Netanyahu2

NETANYAHU’E YANIT

Hamas’ın yayınladığı görüntülerde İsrailli tutuklular Elena Trupanov, Daniel Aloni ve Ramon Kirsht’un isimlerini veren Netanyahu, tutuklulara şunları söyledi: “Sizi kucaklıyorum. Kalplerimiz sizinle ve kaçırılan diğer insanlarla birlikte.” İfadeleriyle bağırdı.

İsrail başbakanı, “Tüm kaçırılan ve kaybolan kişilerin evlerine dönmesini sağlamak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

GAZZE KATLİAMINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi.

g4

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 312’si asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 457’si çocuk, 2 bin 136’sı kadın olmak üzere 8 bin 306 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 48 kişinin de yaralandığını bildirdi.

g22

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 122 Filistinli öldü, 2 bine yakın Filistinli de yaralandı.

İsrail’in bombalamaları sırasında Gazze’de 35, Lübnan’da ise 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, mobil ve internet iletişim hizmetleri kesintiye uğradı.

gazzebebek2

İsrail ordusu 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef alındı. (AA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da trafik durdu!  Birçok yerde durdu...İstanbul’da trafik durdu! Birçok yerde durdu…
Kahramanmaraş'ta korkutan deprem! Kahramanmaraş’ta korkutan deprem!
AFAD ve Kızılay duyurdu: Gazze'de Filistin Kızılayı'na ait depo vurulduAFAD ve Kızılay duyurdu: Gazze’de Filistin Kızılayı’na ait depo vuruldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom