Güncel Haberler

Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un ‘nitelikli cinsel saldırı’ davası istinaf mahkemesinde: Siyasi bağlantı iddiası

Aydın’da hayranına cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen müzisyen Kurtuluş Kuş’un beraatına ilişkin tartışmalar devam ederken, kararın arkasında Kuş’un siyasi bağlantılarının olduğu suçlaması gündeme geldi.

Yayınlanma: 10.12.2023 – 04:00

Abo Ol

Google Haberleri

BB (21) hakkında 27 Şubat 2022’de Aydın’da bir otelde “nitelikli cinsel saldırı” iddiasıyla açılan davanın duruşması geçtiğimiz ay Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Kuş beraat ederken, savcılık ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın itirazı üzerine dosya istinaf mahkemesine gönderildi.

Cumhuriyet’e konuşan BB, şunları söyledi: “Kaza gününden bu yana psikolojik tedavi görüyorum. Elimde tecavüz olduğuna dair devlet hastanesi raporu var. Aydın 3. Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmamızda sanığa yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Uluslararası yasağa defalarca karşı çıkmalarına rağmen itiraz reddedildi. Daha sonra MHP İl Başkanı Aydın’ın avukat kızı vekaleten dosyaya girdi. Davanın görüldüğü 3. ceza mahkemesi ise yasağın kaldırılmasını reddetti. “İtiraz ilk ceza mahkemesine düştü ve mahkeme uluslararası yasağı kaldırdı” dedi.

Duruşma boyunca mahkemenin sanık lehine karar verdiğini savunan BB, şunları söyledi: “Bu adamın beraat etmesi gerekiyorsa aynı mahkeme neden ona yurtdışına çıkış yasağı koydu? Bu kararı veren siyasi gücü ve bağlantıları biliyorum. Zaten MHP’nin arkasında olduğunu söylüyor ama MHP İl Başkanı Aydın’ın kızının avukat olarak vekaleten dosyaya girmesiyle dosyanın durumu değişti. İtirazlarımızı üst mahkemeye ilettik. Bu, sürecin yalnızca ilk aşamasıydı. Bununla ilgili Yargıtay’da halen temyiz ve yargılama var. “Devletimize ve adalete güvenmek istiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber