Güncel Haberler

Silah ihracatı kısıtlamalarını hafifleten Japonya’dan tarihi adım: ABD’ye Patriot sevkiyatı kararı

Japonya, ABD’ye Patriot hava savunma füzeleri göndermeye hazırlandığını duyurdu.

REKLAM

Japonya, silah ihracat kurallarını gözden geçirdikten sonra ABD’ye Patriot hava savunma füzeleri göndermeye hazırlandığını duyurdu.

Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi şunları söyledi: “Bunun Japonya-ABD ittifakının daha da güçlendirilmesi açısından önemli sonuçları var. Bu yalnızca Japonya’nın güvenliğine değil, aynı zamanda daha geniş Hint-Bölgesi’nin barış ve istikrarına da katkıda bulunacak. Pasifik”.

Bir Japon hükümet yetkilisi, füzelerin Hint-Pasifik bölgesinin emniyeti ve güvenliği için ABD askeri cephaneliğini yenilemek amacıyla kullanılacağını söyledi.

adlı paylaşımında

Tokyo yönetimi, Hint-Pasifik bölgesinde giderek gerginleşen güvenlik ortamının ortasında savunma sanayini güçlendirmenin yollarını arıyor.

“Ukrayna’ya gönderilebilir”

Japonya’nın yeni ihracat kontrolleri, savaş halindeki ülkelere silah sevkiyatını engellemeye devam ediyor.

Ancak bu adımın, silahların ABD üzerinden Ukrayna’ya gönderilmesi anlamına gelebileceği iddia ediliyor.

Patriot sistemi, Rusya’nın işgalinden sonra Ukrayna’ya yardım etmek için Batı tarafından sağlanan birkaç hava savunma biriminden biridir.

Önceki kurallara göre, Japonya yalnızca silah bileşenlerini ihraç edebiliyordu ve bitmiş ürünleri teslim etmesi yasaklanmıştı.

Revize edilen kurallar artık Tokyo’nun bitmiş ürünleri patent sahiplerinin bulunduğu ülkelere ihraç etmesine izin veriyor.

Üçüncü ülkelere yapılacak herhangi bir yeniden ihracat, Tokyo’nun iznini gerektirecektir.

Japonya, ABD şirketleri Raytheon ve Lockheed Martin’in lisansı altında Patriot füzeleri üretiyor.

Financial Times’ın haberine göre Tokyo, BAE Systems lisansı altında üretilen 155 mm’lik top mermilerini İngiltere’ye ihraç etmeyi de düşünüyor.

Japon yetkili, lisans sahibinin bulunduğu ülkenin resmi talepte bulunması halinde ihracatın değerlendirileceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber