Güncel Haberler

Güneş bizi nasıl etkiliyor? Ruh halimizin iyiliği için ışığı nasıl kullanabiliriz? Alican Elkorek tek tek açıkladı… Hepimize iyi gelecek

YouTube kanalı İnsanlık Halleri’nde yaptığı yayınlarla adından söz ettiren Alican Elkorek, güneş ışığı hakkında hepimizin ilgisini çekecek önemli bilgiler paylaştı. “Bütünsel Sağlığımızda Işığın Önemi ve Değeri” başlıklı videosunda; Güneş ışığının insan bedeni ve ruhuna olumlu katkılarını anlatan Elkorek, hepimizin hayatına “kalite” katacak detayları paylaştı.

Elkorek, “Şafakta alınan güneş ışığı, gün içindeki dopamin seviyemizi dengeleyerek ruh halimizi, uyku kalitemizi, konsantrasyonumuzu ve hatta cinsel yaşamımızı bile olumlu etkiliyor” diyerek, şafak vakti ışığının hayatımızdaki öneminin altını çizdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Elkorek şu bilgileri paylaştı:

GÜNEŞ IŞIĞININ BİZE ETKİSİ NEDİR?

Öncelikle çok kısa ışığın ne olduğundan bahsedelim. Işık bir tür elektromanyetik enerjidir. Işık dalga boylarında hareket eder ve her dalga enerji içerir. Farklı dalga boyları dokulara farklı derinliklerde nüfuz edebilir. Örneğin kırmızı ışık gibi daha uzun olanları dokulardan geçip hücrelerimize ulaşıyor. Işığın vücudumuzu etkileme yolları doğrudan veya dolaylı olabilir. Yani biyolojik olarak faydalarını gözlerimiz, beynimiz ve cildimiz aracılığıyla deneyimleyebiliriz.

MELATONİN DENGEMİZ VE BÜTÜNSEL SAĞLIĞIMIZ

Hayranı olmamız gereken bir molekülden bahsetmek istiyorum: Melatonin. Beynimizin karanlık ortamlarda karanlığa tepki olarak ürettiği bir hormondur. Günün 24 saati iç ritimlerimizi düzenler ve uykuya dalmamızı sağlar. Bu 24 saatlik içsel döngüye sirkadiyen ritmimiz adı verilir; Melatonin doğal üretimi ile sağlıklı bir şekilde ilerler.

Melatonin takviyesi alıyorsanız; Dur ve düşün. Çünkü son zamanlarda bilim insanları melatonin takviyelerine oldukça şüpheyle yaklaştılar. Bunları kullandığınız süre boyunca melatonin salınımının ritimleri çok değişir ve doğal melatonin salınımına geri dönmekte zorluk yaşayabiliriz. Bu yüzden bu yazının ana konusu olan dünyanın en güçlü melatonin takviyesinin her gün yanı başımızda olduğunu hatırlatıyorum; Güneş ışığı

Güneş ışığı beynimizde melatonin üretimini bloke eden ve o kısmı kapatan bir hücreyi aktive eder. Gün içinde kendimizi güneş ışığına maruz bırakarak ne kadar az melatonin salgılarsak, kendimizi o kadar enerjik hisseder ve ruh halimizi canlı ve yüksek tutabiliriz. Güneş ışığı sayesinde melatonin salınımını gün sonuna kadar baskılıyoruz ve bu sayede geceleri çok daha iyi ve derin uyuyabiliyoruz. Böylece sabah çok zinde ve dinlenmiş olarak uyanabilir, ardından sabah tekrar güneş ışığına çıkıp bu sağlıklı fiziksel döngüyü sürdürebiliriz.

Önemli olan şu: Sabah uyanır uyanmaz en az 10-15 dakika dışarı çıkıp, hava ister bulutlu ister açık olsun, kendimizi güneş ışığına maruz bırakalım. Elbette doğrudan güneşe bakmayın, sadece dışarıda vakit geçirin, yürüyün, yürüyün, esneyin, dışarıda durup güneşe bakın, güneş gözlüğü olmadan yapın. Arada cam veya pencere olmamalıdır. Kontakt lens veya gözlük kullanıyorsanız hiçbir sorun yaşanmaz.

Kendinizi çok daha enerjik ve daha iyi hissedeceksiniz, motivasyonunuz her bakımdan artacak ve her şeyden önce çok daha iyi uyuyacaksınız. Akşam ve güneş battığında karanlık tarafa geçiyoruz: evinizdeki parlak ışıkları açmayın, kendinizi beyaz ışıklara maruz bırakmayın, kırmızı ışıklar ve mum ışıklarıyla loş bir ortam yaratın. Hava karardıktan sonra daima ayarlanabilir, kısılmış, düşük yoğunluklu ışıklar kullanın. Ne kadar iyi uyuduğunuzu ve ne kadar dinlenmiş bir şekilde uyandığınızı hissettikçe bunu daha fazla uygulamak isteyeceksiniz ve umarız bu, hayatınıza ekleyebileceğiniz bir numaralı sağlıklı alışkanlık haline gelecektir.

hgfhfj

Güneş ışığı ve cinsel isteğimiz

Şimdi seksi bir konuya geçelim; Yaz geldiğinde sizde ve insanlarda cinsel aktivitenin arttığını hiç fark ettiniz mi? Peki bu neden ve nasıl oluyor? İşte nedeni: güneş ışığı. Çiftleşme isteği için gerekli olan testosteron ve östrojen üretimini engelleyen melatonin, güneş ışığına maruz kaldığımızda bloke olduğundan, uzun yaz günlerinde bu bölgelerde daha müsait olduğumuzu bilimsel olarak doğrulayabiliriz. Hem erkek hem de kadın için bu durum aslında arzulama ve arzulanmayla, yani uyarılmamızla bağlantılıdır. Dolayısıyla yaz aylarında testosteronu, östrojeni ve çiftleşme isteğimizi artıran şey ışık ve onun ana kaynağı olan güneştir. Kışın bunun bir etkisi yok diye düşünmeyin, kışın maruz kaldığımız güneş ışığı bile aynı etkiyi yapıyor, burada sadece yaz aylarında dozaj çok daha fazla ve sosyalleşme arttığı için daha fazla ve daha fazla hissediliyor. sonu daha fazlasını yaşadı.

hfghfjgd

Güneş ışığı ve ruh halimiz

Aslında ışık sayesinde değişen ruh halimizin dengesini, ışığın kendisinden çok, maruz kaldığımız ışığın rengi ve hangi zaman diliminde belirlediğidir. Gün boyunca güneşe maruz kalmak ruh halimizi önemli ölçüde iyileştirir. Fotonlar sayesinde bize doğrudan enerji verir, konsantrasyon yeteneğimizi, motivasyonumuzu ve yaşama sevgimizi artırır. Ancak bütün gece aynı ışığa maruz kalmak zararlıdır. Özellikle akşam 22:00 ile 04:00 arasında farklı yapay ışıklara maruz kalmak, yani gece boyunca düzenli olarak çok fazla ışığa maruz kalmak, uyku kalitesinin düşmesine, hızlı yaşlanmaya, depresif duygudurum durumuna ve hatta kronikse depresyona neden olabilir. Bu yüzden zifiri karanlık bir ortamda uyumamız gerekiyor.

fgdgdfg

Peki sonuçta ne yapmalıyız?

Sabah uyanıyoruz, uyandıktan sonra en az 1 saat telefona bakmıyoruz, kahve içmiyoruz. Uyanır uyanmaz kendimizi hızla açık havaya atıyoruz. Her sabah güneş gözlüğü olmadan, hava güneşliyse sadece 5-10 dakika, hava bulutluysa 20-30 dakika açık havada kendimizi güneşe maruz bırakıyoruz. Hava bulutluysa bunu yapmak daha önemli çünkü gün içerisinde sandığımız kadar güneş ışığı alamıyoruz. Size şunu hatırlatıyorum: Güneşe doğrudan bakmıyoruz. Açık havada olmak yeterli. Fotonların ve nötrinoların beynimize, bedenimize ve ruhumuza iyilik yapmasına izin veriyoruz. Güneşin şifasına ve sağlığımıza katkısına inanmalıyız. Aslında hem bilim hem de bilim şunu söylüyor: Bu zamanı genellikle açık havada yürüyerek veya yere bir adım atarak topraklanarak değerlendiriyorum. Bunu sabah yapmak fizyolojimiz için en iyi alışkanlıklardan biridir.

Hepsi bugün için. Sabah ışığı açmayı unutmayın.
Kendine dikkat et. Bizi takip etmeyi ve bildirimleri açmayı unutmayın.
Tekrar buluşana kadar. Sonsuz Aşk!

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Maganda'nın dehşeti kameralar önünde!  Havaya ateş edip sosyal medyada paylaştı.Maganda’nın dehşeti kameralar önünde! Havaya ateş edip sosyal medyada paylaştı.
Protez tırnak yaptırmak istedi ve hastaneye kaldırıldı.Protez tırnak yaptırmak istedi ve hastaneye kaldırıldı.
Murat Kurum eldivenlerini taktı ve güpegündüz tezgaha oturdu!Murat Kurum eldivenlerini taktı ve güpegündüz tezgaha oturdu!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş