Güncel Haberler

Kadın futbol hakemlerinin hedefi Süper Lig’de görev almak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu 23 yaşındaki Selin Say ve Hilal Sarıçiçek (23) ile aynı bölümde okuyan 20 yaşındaki Damla Kaçar, yeşil sahada hakem gibi ter döküyor.

Birlikte oynanan oyunlarda güzel bir uyum yakalayan üçlü, meslekte büyümenin ve Süper Lig’de maç yönetmenin hayalini kuruyor.

[Fotoğraf: AA]


Selin Say: Onlar için gurur kaynağıyım

Birçok maçta hakem ve yan hakem olarak görev yapan Selin Say, 2 yıldır hakemlik yaptığını söyledi. Say, hakem olmadan önce 5 yıl futbol oynadığını söyledi.


“Ben futboldan geliyorum. Sakatlıktan sonra bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra hobi olarak hakemlik yapmaya karar verdim. Üzerimizde ister istemez baskı var. ‘Kadınlar bilmiyor, bilmiyor’ diye bir algı var. .’. Bu durumu yıkmak için çalışıyoruz. En büyük destekçim “Annem, babam ve kız kardeşim aldığım her kararda beni destekliyor. Onlar için gurur kaynağıdırlar.”


Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Say, hakemlik kariyerinde ilerlemek istediğini söyledi.


“Süper Lig’de bir maç hakemi olarak hakemlik yapmak istiyorum. FIFA’nın kokarcası da olabilirim. Gelecek vaad ediyor diyorlar. Kendimi üst kademelerde görmeyi umuyorum.”

Hakemlik alanında ilerlemek isteyen kadınların korkmaması gerektiğini belirten genç hakem, kadınların bu alanda daha fazla destek alması gerektiğini vurguladı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]


Hilal Sarıçiçek: Her şeye rağmen ilerlemeye niyetliyim

Hilal Sarıçiçek, 3 yıldır hakemlik yaptığını belirterek, antrenörlük de yaptığını vurguladı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Sarıçiçek, ailesinin ve eşinin kendisine büyük destek verdiğini vurguladı.


“Hakemliği seviyorum. Her şeye rağmen ilerlemeye niyetliyim. Kadın olarak sahaya çıktığımızda hem oyuncular hem de seyirciler ‘Buna baskı yapacağız’ diyerek üzerimize oynuyorlar ama biz onları görmezden geliyoruz. Yapmıyoruz. Kararlarımızla, tavrımızla bunu kabul edin, daha da yukarıları hedeflemeyi umuyorum. “Ben de Galatasaray’da çalışıyorum. Her zaman Galatasaray maçını yönetmek istedim. Benim de benzer bir hayalim var.”

Sarıçiçek, hakemliğin sadece erkeklerin değil kadınların da başarılı olabileceği bir alan olduğunu, kendine inanan ve kendine güvenen her kadının hakem olabileceğini söyledi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Ortaokul ve lise yıllarında futbol oynadığını, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine üniversitede hakemliğe başladığını söyleyen Damla Kaçar, futbolu çok sevdiğini ve gelecekte lise maçlarında hakemlik yapmak istediğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş