Güncel Haberler

Bakan Tunç’un Türkiye’nin dünyadaki yargı sıralamasıyla ilgili sözleri gündem oldu! “Bu bilgi hatalı” dedi, Angola örneği ses getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin dünya yargısındaki yerinin altını çizen Tunç, 116’ncı sıra iddialarını yalanladı. 8 yargı paketine ilişkin konuşan Tunç, “Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak kurallar var.” dedi.

Bakan Tunç’un açıklamalarından dikkat çeken noktalar şöyle;

Hakim ve savcılarımızın daha donanımlı olması için çalışıyoruz. İlk etapta yanlış karar verildiğinde öfke olabiliyor ama 24 bin hakim arasında bu yanlış kararlar çok az. Burada basına bilgi vermek gerekiyor. Bazı dosyaların içeriği bilinmeden kulaktan dolma bilgilerle yayılıyor. Kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyor.

“BU BİLGİLER DOĞRU DEĞİL”

Yargıya güven konusunda bilinçli bir propaganda yapılıyor. Taraf olanlar yargıyı eleştiriyor. Hukuka Güven Endeksi diye bir çalışmaları var. Bunu öneriyorlar. Türkiye’nin yargı gücü açısından dünyada 116’ncı sırada olduğunu söylüyorlar. Bu bilgi yanlıştır.

A33

ANGOLA’DAN ÖRNEK

Bunlar masada hazırlanır. Türkiye’nin üstündeki ülkelerde Angola var. Türkiye’nin bu ülkelerin altında olması mümkün mü? Türkiye burada olamaz. Bakalım Gazze’de demokrasinin beşiği olduğunu iddia edenler hukuka nasıl saygı gösterecek. Uluslararası hukukun soykırım karşısında nasıl sessiz kaldığını gördük.

“SIRALAMALARDA ÇOK YÜKSEK YERDEYİZ”

Türkiye demokrasi ve seçimler açısından önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Yargıyı zayıflatan açıklamalara itibar edilmemelidir. Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü her zaman tartışılmıştır ve yargı her zamankinden daha bağımsızdır. Bugünkü kararımızdan gurur duymalıyız. Darbecileri yargılaması gerekenler, darbe mağdurlarını yargıladı ve başbakanı idam etti. 18 yaşının altındakileri yaşlarını büyüterek idam ettirdi. Darbe mağdurlarını daha da mağdur ettiler. 15 Temmuz’da darbecilere karşı ilk harekete geçen yargı oldu. Tutuklama kararları çıkarıldı ve darbeciler yargılandı. Türkiye 116. sırada değil. Çok daha üst sıralarda yer alıyor. Biz dünyada eşitliği savunan bir ülkeyiz.

Ekran görüntüsü

“CEZASIZLIK ALGISI YAYGIN”

  1. Yargı paketine ilişkin konuşan Bakan Tunç, “Henüz taslak aşamasında. Son şeklini almak üzere. Uzun zamandır üzerinde çalışıyoruz. Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında değerlendirdik. Yakında milletvekillerimize sunulacak. Takvim çok uzun olmayacak. Şubat ayı sonuna doğru TBMM’de kesintisiz tartışılacak. Birçok yasa değiştiriliyor. Uyum kuralları var. Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak kurallar var. 2 yıl hapis cezasına çarptırılanlar için şartlı tahliye yarısı, bazı suçlarda dörtte üçü. 2 yıl hapis cezası olanlar için şartlı tahliye 1 yıl sonra sona eriyor. Deneme süresi 1 yıl yani asla hapishanede kalmak zorunda kalmayacaksınız.

1 yıl deneme süresi yerine ücret getirilmesini istiyoruz. 2 yıl ceza alırsa en az 5 ay cezaevinde kalmasını istiyoruz. Cezanın ölçüsünde denetimli serbestliğin getirilmesini istiyoruz. 3 yılı aşmayın.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yol ortasında korku dolu anlar!  Kardeşini dakikalarca dövdü...Yol ortasında korku dolu anlar! Kardeşini dakikalarca dövdü…
Dragon uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendiDragon uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
Onu Uzi ile vurdular!  Acı haber genç Nazlı'dan geldiOnu Uzi ile vurdular! Acı haber genç Nazlı’dan geldi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber