Güncel Haberler

Guinness Rekorlar Kitabı: Bobi ‘gelmiş geçmiş en yaşlı köpek’ ünvanını kaybetti

GWR, veterinerlerin ve diğer uzmanların endişeleri üzerine bir soruşturma başlattı ve soruşturma sonuçlanana kadar Bobi’nin hisselerini askıya aldı.

REKLAM

Guinness Dünya Rekorları (GWR), geçen yıl ölen Portekizli köpek Bobi’nin “şimdiye kadarki en yaşlı köpek” unvanını elinden aldı.

İncelemenin ardından GWR Perşembe günü yaptığı açıklamada, Bobi’nin rekor sahibi olduğu iddiasını destekleyecek yeterli kanıtın artık bulunmadığını söyledi.

Sahibi Leonel Costa ile birlikte Portekiz’in Conqueiros köyündeki bir çiftlikte yaşayan bekçi köpeği Bobi, Şubat 2023’te dünyanın “yaşayan en yaşlı köpeği” ve “şimdiye kadarki en yaşlı köpeği” ilan edildi.

Ortalama ömrü 10-14 yıl olan Portekizli safkan Rafeiro do Alentejo cinsi Bobi’nin, 11 Mayıs 1992’de doğduğu ve geçen Ekim ayındaki doğumundan 31 yıl 165 gün sonra öldüğü bildirildi.

Ancak GWR, mikroçip verilerinden Bobi’nin doğum tarihine ilişkin kesin kanıt elde edemediğini söyledi.

Bobi’nin sahibi Costa, Ocak ayında yaptığı e-posta açıklamasında unvanı savundu ve GWR’nin gerekli rekoru kontrol etmek için bir yıl harcadığını belirtti.

Yeni rekor sahibi için henüz çok erken

Veterinerler ve diğer uzmanlar tarafından hem özel hem de kamuya açık olarak dile getirilen endişelerin ve medyanın araştırmalarının ardından GWR bir soruşturma başlattı ve soruşturma sonuçlanana kadar unvanı elinde tuttu. bunu askıya almıştı.

İncelemeyi yürüten GWR kayıt direktörü Mark McKinley yaptığı açıklamada, “Tüm plak başlıklarının doğruluğunu ve bütünlüğünü elimizden gelen en iyi şekilde sağlamaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi. dedi.

Yeni bir rekor sahibinden bahsetmek için henüz erken olduğunu söyleyen McKinley, mikroçiplerin dünya çapındaki kullanımının özellikle yaşlı evcil hayvanlarda bu seviyeye ulaşmasının uzun zaman alacağını vurguladı.

GWR, mikroçip takmanın yaygın hale gelmesine kadar bir evcil hayvanla ilgili şikayetler için, bir evcil hayvanın yaşamının tüm yıllarına ilişkin belgesel kanıtlar gerektirir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber