Güncel Haberler

Sıcak hava balonu turizminde tüm zamanların rekoru bekleniyor

Oluşturulma tarihi: 05 Ekim 2024 10:57

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kapadokya başta olmak üzere Türkiye'nin 7 bölgesinde gerçekleşen sıcak hava balonu turizminde ocak-eylül ayları arasındaki 9 ayda 32 bin 445 sıcak hava balonunun havalandığını, 700 bin yolcunun bu uçuşu deneyimlediğini söyledi. . Bakan Uraloğlu, 2022'de kırılan 750 bin yolcu rekorunun yıl sonuna kadar aşılmasının beklendiğini de söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de faaliyet gösteren sıcak hava balonu firmalarının Ocak-Eylül dönemine ait 9 aylık yolcu ve uçuş istatistiklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Türkiye, sıcak hava balon turizminde rekor bir yıl yaşıyor. Eylül 2024 itibarıyla 9 ayda 32 bin 445 balon havalandı ve bu sayıda yerli ve yabancı toplam 700 bin sıcak hava balonu yolcusu taşındı. Sezonun henüz tam olarak başlamadığı dönemde elde edilen yolcu sayısını, “Bu da 2022 yılında 750 bin olan balon yolcu sayısını 2024 yılında aşarak mutlak rekoru geçmenin mümkün olduğunu gösteriyor” dedi. .

class = “medyanet-inline-adv”>

7 BÖLGEDE 70 FİRMA

Türkiye'nin hem trafik hacmi hem de uçuş gün sayısı açısından dünyanın en büyük ticari sıcak hava balonu operasyonuna sahip ülkesi olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, şu anda 70 lisanslı sıcak hava balonu operasyonu, 6 kuruluş onaylı eğitim tesisi ve 1'inin bulunduğunu belirtti. Türkiye'deki üretim organizasyonu. Bakan Uraloğlu, sıcak hava balonu faaliyetlerinin Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya olmak üzere 7 bölgede yürütüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu: “Bu işletmelerde 439 sıcak hava balonu ve 712 sıcak hava balonu pilotu ile hizmet veriliyor. filoları.”

Sıcak hava balonu uçuşlarının yüzde 80'den fazlasının Kapadokya bölgesinde gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu: “Kapadokya, iklimi, rüzgâr yapısı ve yılın ortalama 250 gününe kadar uçuşa olanak sağlayan coğrafyasıyla ilk sıradaki yerini koruyor. Kapadokya'da bir günde yapılan uçuş sayısı dünyadaki tüm uçuşlardan daha fazladır.” Bunlara ancak bulundukları bölgelerdeki festivaller sırasında ulaşılabiliyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking