Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Katar'da yatırımcılarla buluştu

Oluşturulma tarihi: 10 Ekim 2024 00:22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyarette bulunduğu Katar'da yatırımcılarla buluştu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakan Şimşek, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani ile ilk kez başkent Doha'da bir araya geldi.

Şimşek daha sonra Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

Bakan Şimşek ayrıca Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği'nin düzenlediği “Türkiye'ye Yatırım” programı kapsamında Doha'da bir otelde yatırımcılarla buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Casim bin Muhammed Al Thani, Katar Devlet Başkanı İşadamları Derneği Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, Türkiye'den yatırımcı ve girişimciler ile Katarlılar katıldı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakan Şimşek konuşmasında Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve doğrudan yatırımları artırmaya yönelik stratejilerini ana hatlarıyla aktararak, Türkiye'nin ekonomik reform sürecindeki ilerlemesini ve önümüzdeki dönemdeki önceliklerini paylaştı.

Şimşek, Katarlı girişimci ve yatırımcılarla Türkiye'nin orta vadeli programdaki yeni ekonomi politikaları, hedefleri ve reform hazırlıkları hakkında konuştu.

Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedeflerine dikkat çeken Şimşek, ülkenin stratejik avantajlarını anlattı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin bölgesel ve küresel ekonomik potansiyelini ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini, Türkiye'nin yatırım çekim hedeflerini ve bölgesel avantajlarını anlattı.

⁠”TÜRKİYE'NİN UZUN VADELİ POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRDİK”

Bakan Şimşek, programın ardından AA muhabirine şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün birçok sektörden önde gelen Katarlı işadamları ve girişimcilerle buluştuk. Türkiye'de uyguladığımız istikrar ve reform programının gerçekten sonuçlarını da anlattık. Türkiye'ye gelelim mi? Yatırım yaparlarsa uzun vadede kendilerine, ülkemize, bölgemize çok iyi geleceğini söyledik. Özellikle Türkiye ekonomisinin büyük olduğunu, büyüme performansının güçlü olduğunu söyledik. Altyapısı son yıllarda çok gelişti. Tabii ki Türk ekonomisi çok çeşitli sektörlerde ve küresel ölçekte zenginlik sunuyor, makroekonomik istikrarın güçlenmesiyle Katar'da yatırımların da artacağına inanıyorum. 250 üst düzey katılımcı Türkiye'ye ve Türk ekonomisine büyük ilgi gösterdi. “Geçtiğimiz yıla göre bu ilginin bu kadar artması bizi mutlu ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

class = “medyanet-inline-adv”>

BAKAN ŞİMŞEK KUVEYT'E GİDECEK

Doha temaslarının ardından Kuveyt'e geçecek olan Şimşek, burada Maliye Bakanı, Ekonomi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Suleiman al-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Suleiman al-Güneyman ile görüşecek. .

Bakan Şimşek, Kuveyt'teki yatırımcılarla görüşmesinin ardından ülkeye dönecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom