Güncel Haberler

İsrail duyurdu: İran'ın başkenti Tahran'da patlama!

İsrail'in İran'a misillemesinin ne zaman olacağı belirsiz olsa da İsrail medyası, İran'ın başkenti Tahran'da bir binada patlama meydana geldiğini duyurdu. Habertürk haberinde binanın İran güvenlik güçlerine ait olduğu bildirildi.

ABD'DEN ORTADOĞU'YA F-16 SEVKİYATI

ABD bölgedeki varlığını her geçen gün daha fazla hissettiriyor. İsrail'e büyük destek sağlayan ABD, bu kez bölgeye savaş uçakları gönderiyor. ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait çok sayıda F-16'nın Almanya'dan Orta Doğu'ya ulaştığı bildirildi.

Ancak hangi ülke ya da ülkelere kaç adet F-16 savaş uçağının gönderildiği konusunda bilgi verilmedi.

isi

İRAN-İSRAİL HATTI'NDA GERİLİM AZAMİ SEVİYEDE

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra İsrail ile İran arasındaki gerilim artmaya başladı. İran, İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran büyükelçiliğine düzenlediği saldırıya tepki olarak 13 Nisan'da İsrail'e drone saldırısı düzenledi.

İran

İran ayrıca Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Abbas Nilfurushan'ın öldürülmesine karşı 1 Ekim'de İsrail'e 180 balistik füzeyle saldırdı. İsrail, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e yönelik balistik füze saldırılarına misilleme olarak Tahran'a sert bir yanıt vereceğini açıklamıştı.

Kaynak: İHA

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber