Güncel Haberler

ABD’den İran açıklaması: Helikopter kazasında bizden yardım istedi – Son Dakika Dünya Haberleri

ABD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin dün hayatını kaybettiği helikopter kazasında İran'ın kendilerinden yardım istediğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller şunları söyledi: “Detaylara girmeyeceğim ama İran hükümeti bizden yardım istedi.” İfadeleri kullanan ABD “esasen lojistik nedenlerden dolayı” Yardımcı olamayacağını belirtti.

ABD, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyet için taziye mesajı yayınladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian ve diğer heyet üyelerinin İran'ın kuzeybatısında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle resmi başsağlığı dileklerini iletiyor. “İran yeni cumhurbaşkanını seçerken, desteğimizi bir kez daha teyit ediyoruz. İran halkı ve onların insan hakları ve temel özgürlükler için verdiği mücadele için.” Söylendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking