Güncel Haberler

Ağa Bahçesi Konağı ve Sosyal Tesis Projesi Tamamlandı – GÜNDEM

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’deki tarihi Ağa Bahçe Sarayı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken, proje kapsamında sarayın yanına sosyal tesis inşa edildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarından biri olan ve Muğla evinin mimari özellikleriyle dikkat çeken Ağa Bahçe Villası’nda çalışmalar tamamlanmış olup, yanına sosyal yapı eklenmiştir.

Korunmuş yapısı ve tarihi konutlarıyla dikkat çeken Muğla’da tarihi bir yapı daha kent kültürüne kazandırılıyor. Bu kapsamda Muğla’nın Menteşe semtindeki Ağa Bahçe Sarayı’nın aslına uygun olarak yenileme çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. 19. yüzyılda yapıldığı sanılan Muğla evinin mimarisiyle dikkat çeken, çalışmalar sırasında banyolarda ısı dağıtımı için kullanılan tarihi cehennemleri ortaya çıkarılan tarihi Ağa Bahçe konağı, vatandaşların hizmetine sunulacak. yenilenen yüzü ve beraberinde inşa edilen yeni sosyal yapısıyla.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da vatandaşları için Ağa Bahçe Sarayı’nın yanında vatandaşları buluşturacak yeni bir sosyal tesisi hayata geçiriyor. Üç katlı bina, sit alanı içerisinde sosyal tesis olarak belirlendi ve Muğla mimarisine göre tasarlandı. Ağa Bahçe Konağı ile birlikte sosyal yapı kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber