Güncel Haberler

AKP’de aday adaylığı başvuruları uzatıldı, ‘akraba’ detayı dikkat çekti

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler nedeniyle siyaset yoğun. Birçok parti gibi AKP de adaylık çalışmalarına başladı.

Ancak daha önce 17 Kasım olarak açıklanan son başvuru tarihi ertelendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Yerel seçimlerde aday adaylıkları 22 Kasım’a ertelendi. Örgütlenme eğilim anketi 26 Kasım’da yapılacak.” Örgütsel Eğilimler Araştırması 26 Kasım’da gerçekleştirilecek.

KURUMLARA MEKTUP GÖNDERİLDİ

Kuruluşlara kriterlere ilişkin yazı gönderilerek başvuramayanlar tek tek listelendi. Buna göre; Partinin disiplin kurulu kararıyla ihraç edilenler başvuru yapamayacak.

‘PARENİ’ ADAY OLMAYACAK

AKP’li milletvekillerinin birinci ve ikinci derece yakınları milletvekili seçim bölgesinde aday olamıyor. İl ve ilçe başkanlarının görev yaptığı bölgede birinci ve ikinci derece yakınları atanamaz.

BAŞVURU İÇİN ‘KAMUnun MÜŞTERİSİ’ TALEP EDİLECEK

Özellikle ilçe belediyelerinde aday belirlerken; Tevazu, halkın tepkisi, yönetim ve liderlik gibi kriterlere öncelik veriliyor. Proje çıktıları ve seçmenlere verilen sözler de adayların belirlenmesinde önemli kriterlerdir. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kamuoyunda yankı uyandıran popüler isimler ön planda olacak.

Adayların parti teşkilatı içindeki uyumlu çalışmaları da dikkate alınacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber