Güncel Haberler

Aliağa, Motokros Şampiyonalarına Ev Sahipliği Yapacak – SPOR

Ege Motosiklet Kulübü’nün girişimleri ve Aliağa Belediyesi’nin desteğiyle Aliağa’nın Samurlu ilçesinde projelendirilen 1.640 metrekarelik motosiklet eğitim ve yarış pistinin 500 metrelik ilk etabı tamamlandı.

Aliağa’nın bir spor kenti olması için çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bu kez ulusal ve uluslararası motokros şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. Samurlu ilçesinde yaklaşık 100 dönümlük arazide başlatılan çalışmalarda 1.640 metrekarelik motosiklet eğitim ve yarış pistinin ilk 500 metrelik etabı kullanılabilir hale getirildi.

Motokros tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak

Aliağa çocuklarının küçük yaşlardan itibaren motosiklet eğitimi alabilmeleri amacıyla tasarlanan tesisin tamamının yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. Kafe ve dinlenme alanlarının da yer alacağı tesis, tamamlandığında ulusal ve uluslararası motokros şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. İzmir’de bir ilk olacak tesis, hem İzmir’e hem de bölgeye hitap eden motokros tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar: “Aliağa’da ulusal ve bölgesel yarışmalar düzenlemek istiyoruz”

Motokros pistini ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da burada motosiklet tutkunlarıyla buluştu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Serkan Acar, şunları söyledi: “Motokros parkurumuzun ilk 500 metresi tamamlandı. Geri kalanını da birkaç ay içinde tamamlayacağız. Taslağımızı tamamladıktan sonra yapımızı oluşturacağız. Önümüzdeki dönemde Aliağa’da ulusal ve bölgesel yarışmalar düzenlemek istiyoruz. Yolculuğumuzun ilk etabında çocuklarımız burada eğitim alma imkanı buldu. Çocuklarımız gelecekte burada daha profesyonel eğitim alabilecek. Çocuklarımızın gelişimi için fedakarlık yapan ailelerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım: “Doğu Avrupa Şampiyonası’nın bir etabını Aliağa’ya taşımayı hedefliyoruz”
Aliağa’da ulusal ve uluslararası motokros yarışlarına ev sahipliği yapabilecek standart bir tesisin oluşturulduğunu belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu yönetim kurulu üyesi Erdoğan Yıldırım, şunları söyledi: “2024 hedeflerimiz arasında Aliağa’da yarış milli takımı düzenlemek de var. 2025 yılında Doğu Avrupa Şampiyonası’nın bir etabını Aliağa’ya getirmek istiyoruz. Burada enduro yarışları da düzenleyeceğiz. Başkanımız Serkan Acar yanımızda olduğu sürece bu hedeflere çok hızlı ulaşacağımıza eminim” dedi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber