Güncel Haberler

Belçika’da terör soruşturması kapsamında 14 eve baskın düzenlendi, 7 kişi tutuklandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Belçika polisi Anvers, Liège, Gent ve Brüksel bölgesinde ev aramaları gerçekleştirdi.

REKLAM

Paris'te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreni öncesinde Belçika'da terör soruşturması kapsamında 14 evde arama yapıldığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre operasyon, terörü finanse ettiğinden ve terör saldırısı planladığından şüphelenilen bir gruba odaklandı. Baskınlarda 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Belçika'da terör tehdidi seviyesi Ekim 2023'te Brüksel'de iki İsveç vatandaşının öldürüldüğü terör saldırısı“Mümkün ve muhtemel”den sonra üçüncü düzey olarak belirlendi.

Paris Olimpiyatları öncesinde güvenlik alarmı

Savcılık, operasyonun Cuma günü başlayacak Paris Olimpiyatlarıyla bağlantılı olup olmadığına açıklık getirmezken, yerel basında operasyonun zamanlamasının Olimpiyatların başlangıcıyla bağlantılı olabileceği bildirildi.

Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Fransa'da güvenlik tedbirleri sıkılaştırıldı.

Çarşamba günü 40 yaşındaki Rus bir adamın “Olimpiyat Oyunlarını istikrarsızlaştırmayı planlama” suçlamasıyla tutuklandığı açıklandı.

Paris Savcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu kişi, “Fransa'da düşmanlığı kışkırtma” kastıyla “yabancı bir güç adına istihbarat faaliyeti yürütmek” suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2015 yılında Paris'teki terör saldırıları Belçika'da planlandı ve koordine edildi. Saldırganların çoğu Belçika vatandaşıydı. Saldırılarda en az 130 kişi öldü, 368 kişi de yaralandı.

Paris saldırıları davasındaki kilit şüphelilerden biri, 2016 yılında 34 kişinin ölümüne yol açan Brüksel havaalanı bombalamasına katılmaktan suçlu bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom