Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F.Bahçe yönetimini kabul etti! ''Bu toplantıya ihtiyacımız vardı…'' F.Bahçe

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde F.Bahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve kendisine eşlik eden yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

F.Bahçe'nin 117 yıllık tarihi, milyonlarca taraftarı, yetiştirdiği değerli sporcuları ve tarihi başarılarıyla Türk sporunun gurur kaynaklarından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Yeni sezonda sporumuza gölge düşüren kısır tartışmaları ve gergin atmosferi bir kenara bırakıp, kamuoyuna futbol şöleni izlememiz gerektiğini spor kulüplerimize her fırsatta hatırlatıyorum. Özellikle de içinde bulunduğumuz dönemde.” dedi.

''FENERBAHÇE'NİN SONUÇLARINDAN HER ZAMAN GURUR DUYUYORUZ''

“Geçmişinde bir geçmişi olan Fenerbahçe, bugün de taraftarının ve onu seven milyonlarca insanın gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Diğer kulüplerimiz gibi biz de her ihtiyaçta Fenerbahçe'ye destek olduk, her zaman gurur duyduk. Umarım Fenerbahce, başarılarıyla bizleri gururlandırmaya ve bayrağımızı dalgalandırmaya devam eder.” Şunu burada ifade etmek isterim ki spor kulüplerimiz elbette birbirlerine rakipler ama elde ettikleri başarılar özellikle yurt dışında. ulus olarak hepimizin başarısıdır. Bu bilinçle, Fenerbahce'nin başarısını Türk sporunun başarısı olarak görüyor ve bundan hep birlikte gurur duyuyoruz: “Türk futbolunu birlik ve beraberlik içinde güçlendirmek için mücadele etmek önemli.”

''Futbolun kalitesi açısından bu seviyeye gelmemiz gerekiyor…''

Ekran görüntüsü_2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın umut verici olduğunu ve işin hiç de kolay olmadığını gösterdiğini söyledi.

“Futbol kalitesi açısından öyle bir seviyeye ulaşmalıyız ki, gollerimiz ile aramızda adaletsizlikler bile kalmasın.” Erdoğan, büyük bir motivasyonla, yenilenerek, eksiklikleri gidererek çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bu başarıları elde etmenin yolu sadece maddi imkanlardan geçmiyor. Oynanan maçlarda adil oyun yoluyla şampiyonalarımızın kalitesini, görünürlüğünü, marka değerini ve hepsinden önemlisi rekabet düzeyini artırmak gerekiyor. Yeni sezonda sporumuza gölge düşüren kısır tartışmaları ve gergin atmosferi geride bırakıp, kamuoyunun bir futbol şölenine tanıklık etmesi gerektiğini spor kulüplerimize her fırsatta hatırlatıyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde buna çok ihtiyacımız var. Etrafımız bir ateş çemberi ile çevrili olduğundan birbirimizi daha çok anlamamız, dinlememiz ve empati kurmamız gerekiyor. Farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı ve ortak paydalarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Sporun birleştirici gücüne ihtiyacımız olduğunu her zaman söylüyorum. “Tüm takımlarımızdan, yöneticilerimizden ve sporcularımızdan bu konuda azami hassasiyet bekliyoruz.”

''FENERBAHÇE'YE AVRUPA'DA BAŞARILAR DİLİYORUM''

191937_54596

Erdoğan, her zaman olduğu gibi bu sezon da Fenerbahçe'yi yakından takip ettiğini ve fırsat buldukça maçları izlemeye çalıştığını söyledi.

Avrupa'daki eleme maçları nedeniyle sezona erken başlayan F.Bahçe'nin ilk maçtan itibaren sahaya dinamizmini başarılı bir şekilde yansıtmaya devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Tabii ki yeni teknik direktör ve yeni oyuncularla kadrosunu önemli ölçüde güçlendiren ve ligde namağlup yoluna devam eden F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde de görmek ve o duyguyu yeniden yaşamak isteriz ama ne yazık ki elendik. Önümüzdeki hafta başlayacak Avrupa Ligi'nde F.Bahçe'nin önemli bir yeri var.” İlerleme kaydedeceğine inanıyorum. Fenerbahçe'ye ve diğer kulüplere Avrupa maçlarında başarılar diliyorum. Haziran ayında yapılan 90. Olağan Kurultay'da yeniden kulüp başkanlığına seçilen Sayın Ali Koç'u ve siz yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, her birinize üstün başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ederim.”

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI

GXrylB3W4AAxC40

Ali Koç, teklifi kabul etmeye zaman ayırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

“Üst üste 3 olimpiyata açık ara en fazla sporcu kazandıran kulübüz. Bu yıl 27 sporcu sağladık. Bizden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi de aynı zamanda iç sahada da başarılıyız. Hem kadınlarda hem de erkeklerde basketbol ve voleybolda yurt dışında en fazla sporcu sayısına ulaştık, kupalar kazandık, Avrupa'da en az iki kez üst üste yarı final gördük ve Süper Kupa'yı getirdik. Avrupa'da ilk defa diğer branşlarda madalya ve rekorlar olsun, masa tenisi, atletizm, kürek, yelken, boks gibi herhangi bir spor dalında faaliyet gösteriyorsak çok şükür çok iyi gidiyor.”

Ali Koç, resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a imzalı gömlek hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Koç ve heyetiyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Resepsiyonda ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da hazır bulundu. .

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş