Güncel Haberler

Dişi çekilen 5 yaşındaki Deniz, aniden fenalaştı! Organları iflas etti, 3 gün sonra hayatını kaybetti… Acılı aileden korkuç iddialar

Bursa’da büyük trajedi… Dişi çekilen 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Bursa’da özel bir klinikte diş ağrısı şikayetiyle rahatsızlanan ve 3 gün sonra hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez’in ailesi, kazada ihmal zinciri olduğunu öne sürerek savcılığa şikayette bulundu. Küçük Deniz gözyaşlarına boğulurken, Rusya asıllı annesi Elena da cenaze namazı sırasında oğlunu yalnız bırakmadı.

Korkunç kaza Bursa’da meydana geldi. Olay, 10 Kasım Cuma günü bir diş klinikleri zincirinin Hürriyet şubesinde meydana geldi. Babası Aydın Sönmez ve annesi Elena Sönmez ile birlikte diş ağrısı şikayetiyle diş polikliniğine başvuran 5 yaşındaki Deniz Sönmez, 4 dolgu ve 1 diş çekimi için anestezi uygulanarak genel anesteziye tabi tutuldu.

ANESTEZİ SONRASI CİDDİ OLUR

Anestezinin ardından odaya getirilen minik Deniz’in ateşi çıktı. Su isteyen Deniz’e su verildikten sonra çocuk içtiği suyu geri aldı. Annenin ifadesine göre, 3 kez doktor aranmasına rağmen “Doktor, ateş düşürücü ilaç veriyoruz” dedi. Annenin ambulans çağırma talebine doktorlar olumsuz yanıt vererek durumun “normal” olduğunu söyleyerek Deniz ve annesini evlerine gönderdi.

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Baba Aydın Sönmez kısa bir süre sonra eve döndüğünde oğlunun yarı baygın sesler çıkardığını duydu. Baba Aydın daha sonra çocuklarını Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Doktorların çabalarına rağmen Deniz’in durumu ağırlaştı.

KÜÇÜK DENİZ ORGANLARI İFLAS ETTİ

Entübe edilen minik Deniz’in organlarının arızalandığı öğrenildi. 3 gündür yoğun bakımda kalan Deniz, dün organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE GÖMÜLDÜ

Babasının Keleş İlçesi Sarıyar Mahallesi’ndeki köyünde gözyaşları içinde toprağa verilen Deniz’in annesi Rus asıllı Elena Sönmez, küçük kızını cenaze namazı sırasında bile yalnız bırakmadı.

Cenaze töreninin sonunda acılı anne ve baba yaşananları anlattı.

“Ölüyorum, çok hastayım” diyor.

Baba Aydın Sönmez, “Oğlumun diş ağrısı nedeniyle MESAM diş polikliniğine gittik. Bebek orada olmadığı için genel anestezi altında yapılacağını söylediler. 1 diş çekildi, 4 dişe dolgu yapıldı. İşlem tamamlandıktan sonra anestezi uzmanı yani bize işlemi uygulayan doktor ayrıldı. Annesi yarım saat çocuğun uyanmasını bekledi. Çocuğun aklı başına gelir ve şöyle der: “Ama ölüyorum, çok hastayım.” Ateşi var ve titriyor. Eşim doktora bağırıp durumu anlatıyor. Hemşire, “Her şey normal, bir sorun yok, aynen öyle, anestezi sayesinde geçer” diyor.

“Ağızından da kan geliyor.”

Sonra bebek titremeye başlıyor, ateşi yükseliyor ve eşim de bunu tekrarlıyor. Doktor dışarıdan kalkıp çocuğun yanına yaklaşıp gözlerine, ağzına baksa zaten anlayacaktır. Ayrıca ağzından kan geliyor. Diş hekimi olmasına rağmen eğitimini aldığına eminim. Bir anormallik olduğu konusunda sizi uyaracaktır. Ama kalkıp çocuğun yanına gitmedi. “İşyerinde kameralar da var, gelip gelmediğini görebiliyorlar” dedi.

Aydın Sönmez, eşinin bebekle eve dönmesinin ardından kendisine verilen ilacı almak için eve 20 dakika geç geldiğini söyledi. “Doktor, ‘İsterse ilaç yazayım’ deyince annesi, ‘Ben istiyorum’ dedi. Sonra bir taksi çağırıp anne ve oğlunu eve gönderdiler. İlacı almaya gittiğimde ise beni karşıladılar. eve 20 dakika geç geldim ve bebeğin inlemesini duydum.Oğlumun ilk kez yatağını ıslattığını gördüm.1 yaşından beri yapmıyordu.Sonra aceleyle aldım ve diş kliniğine gittim. İstiyorsan “doktora git” diyor. Hemen Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdüm. Doktorlar geldiğinden beri inanılmaz mücadele etti. 3 gün canıyla mücadele etti, biz dışarıda dua ederek bekledik. Sonunda Doktor umudun azaldığını söyledi. “Tomografi çektirmek istiyorum” dedi. Tomografi çektiler, zaten bir şeylerden şüphelenmişler, kanama durmamıştı, geldiği ilk gün boğazında kan vardı, ‘operasyon’ yaptılar.

“Tomografide her şey görüldü”

CT taramasından her şey ortaya çıktı. O anda kandaki oksijen oranı yüzde 40’a düştüğünde bebek artık orada değildi. Aslında bu ilk şeyler MESAM, çocuğun ateşi ve kusmasıyla başlar. Yerde inleyen bir hayvan görsem bile o hayvanın neden inlediğini görmeye giderim. İçerideki çocuktur, çocuk. Amacımız kimsenin hakkını çiğnemek, kimseyi suçlamak değil. Ama Allah her şeyi görüyor. Yaralandık. Oğlumu oynaması için burada bıraktım. Onu kendi ellerimle bıraktım. Şu anda sonuç bu. Genel anestezi, diş çekimi, doktorun ilgisizliği. Çocuğun genetik bir hastalığı olsa bile diyelim ki biz böyle bir şey bilmiyoruz. Bir bak bir bak bebeğin ağzından kan geliyor. Çocuk kusuyor, ateşi var ve titriyor. İlk başta adli tıp uzmanları kontrole geldiğinde bundan kaynaklanan bir sorun olduğunu söylediler. Otopsi sonuçlarını bekleyeceğiz ama bunun çok uzun bir süreç olduğunu söylüyorlar. Elbette bu kişiler bugüne kadar bu işlemleri diğer çocuklara da uygulamaya devam edecekler.

“İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı”

Ben önce Rabbimin adaletine, sonra Devletin adaletine inanıyorum. Bekleyeceğiz. Şikayette bulunduk. İyice araştırılsın. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı. Hak edenler hak ettiklerini alsın, gerçekten alsın. Canımız, ciğerlerimiz yaralandı. Şu anki acım tarif edilemez, başkasının da incinmesini istemiyorum. O kadar sağlıklı bir bebekti ki. Anaokuluna gidene kadar, 5 yaşına gelene kadar çocuk bir kez bile doktora gitmedi. Okula gittiğinde öksürük gibi okul hastalıkları vardı. “Bunun dışında en ufak bir sorunu yoktu, çok sağlıklı bir çocuktu” dedi.

“Yardım istedim ama yardımcı olmadılar”

Acılı anne Elena şunları söyledi: “Yardım istedim ama bana yardım etmediler. Hem klinik personeli hem de diş hekimi oturdu ve Deniz bir süre sohbet etti. Çok fazla hareket ettiğinde kadınlar gülüyordu. Ne komik ne de komik. Bir kez bile bakmadılar. Anestezi uzmanı ameliyat biter bitmez oradan ayrıldı. Önce su istedi, kadına su vermesini söyledim. Bakmadı, sadece su verdi. İçmedi, döktü. “Ölüyorum” dedi. Ben de ‘Deniz sen ölmüyorsun, sadece biraz uyudun’ dedim. Artık ilaç etkisini gösteriyor. “Bir dakika bekle” dedim.

“Herkes gördü ve güldü”

Sonra şunu yaptı: “Bırak beni, bırak beni.” Sonra çok hareket etti. Ama kimse gelmedi. Herkes bunu gördü ve güldü. Hiç birşey anlamıyorum. Her şeyi sordum, ateşi olduğunu söyledim. “Normal” dediler. “Çok kanıyor” dedim. ‘Diş çıkarıyoruz, normal’ dediler. “Şimdi her şeyin normal olup olmadığına bakalım” dedi.

“Elbette anestezi öncesi ailenin onayı alınır.”

Öte yandan İHA muhabirinin telefonla ulaştığı MESAM yetkilisi de kendilerinin de çok üzüldüğünü ve Hürriyet kliniğinin franchise yeri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Raporu bekliyoruz. Bebeğin öldüğünü düşünüyoruz. geniz akıntısı geniz akıntısına bağlı.Aile acı çekiyor.Hassas bir konu.Aile açısından garipsemiyorum.Uzman kararını bekliyoruz.Tabii anestezi öncesi ailenin de onayı alınır. .sorumlu müdürü ve doktorları alıyorlar.Kliniği teslim ettim.Franchising hizmeti veriyorduk.Tüm evrakları sağlık müdürlüğüne ve polise teslim ettik.Sosyal medyada 5 dişin çekildiği söyleniyor.Bu nasıl oldu.” Olmadı. Bu işi yapan doktor, aile ve refakatçiler mağdur oluyor. İhmal varsa savcılık gereğini yapacaktır. Ailenin bu şekilde davrandığını çok iyi anlıyorum. Aile olarak üzgünüz” dedi.

(İHA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kadını bisikletle takip edip sürücü koltuğunda mastürbasyon yaptıKadını bisikletle takip edip sürücü koltuğunda mastürbasyon yaptı
Hafif, esnek, dayanıklı, rahat!  En çok satanlar arasında ilk sıradaHafif, esnek, dayanıklı, rahat! En çok satanlar arasında ilk sırada
Şiddetli fırtına kapıyı bile söktü!  Personel dehşet yaşadıŞiddetli fırtına kapıyı bile söktü! Personel dehşet yaşadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber