Güncel Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan’dan G20’de Gazze diplomasisi

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde başlayan G20 dışişleri bakanları toplantısının gündeminde küresel gerilimler, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail’in Gazze saldırıları yer aldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, G20 dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde Blinken ile görüştü.

Toplantıda Gazze’de kapsamlı bir ateşkesin bir an önce sağlanması için alınabilecek tedbirler ele alındı.

Görüşmede Ukrayna’daki savaş, NATO’nun genişleme süreci, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri ve diğer bölgesel gelişmeler ele alındı, gelecekte yapılacak üst düzey ziyaretlerin programı görüşüldü.


Mısır Dışişleri Bakanı Samih Shukri ile görüştü

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile görüştü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyareti sırasında imzalanan ortak deklarasyon doğrultusunda ilişkilerin daha da geliştirilmesi için alınması gereken tedbirler ele alındı.

Bölgesel meseleler ve Libya davasının da gündemine alındığı toplantıda, Gazze’deki durumla ilgili siyasi alanda neler yapılabileceği ve daha fazla insani yardım sağlanması için alınması gereken tedbirler tartışıldı.

Şükri’nin ayrıca 1-3 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenecek Antalya Diplomatik Forumu ile İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği temas grubu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Gazze Paneli’ne de katılması bekleniyor. .


Alman ve Bolivyalı mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda ile bir araya geldi.

Fidan ve Baerbock ile görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı Bakan Fidan, Gazze’deki vahşetin sona erdirilmesi için atılabilecek somut adımlara ilişkin Türkiye’nin bakış açısını dile getirdi.

Fidan ile Sosa arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin özellikle savunma sanayi, sağlık ve kültür alanlarında geliştirilmesi kararlaştırıldı ve ikili ticaretin artırılmasına yönelik girişimler değerlendirildi.

Gazze trajedisi başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı toplantıda, La Paz’da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin kurulması yönündeki çalışmalar da ele alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber