Güncel Haberler

Eski ABD Başkanı Trump “zarar tazminatı” davasında ifade verdi

Kendisini, ailesini ve başkanlığını savunmak istediğini söyleyen Trump, Carroll’un cinsel saldırı iddiasını reddettiğini yineledi.

Eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un eski ABD başkanı ve iş adamı Donald Trump’a karşı açtığı “tazminat” davası New York’taki Manhattan Federal Mahkemesi’nde devam etti.

Trump’ın da hazır bulunduğu duruşmada Carroll’un avukatları, Trump’ın müvekkilleri hakkında daha önce yaptığı saldırgan açıklamaların yer aldığı videoyu mahkemeye gösterdi.

Trump’ın avukatlarından Alina Habba, Carroll’un tazminat talebi ile Trump’ın açıklamaları arasında illiyet bağı kuramadığını savunarak davanın reddini isterken, Yargıç Lewis Kaplan, Habba’nın talebini reddetti.

Carroll’un uzun süredir arkadaşı olan eski gazeteci Carol Martin ve Trump’ın avukatı Habba Martin’in ifadeleriyle devam eden duruşmada, “Carroll’un Trump’a açtığı davaların getirdiği ilgiden hoşlanıp hoşlanmadığı.” diye sordu.

Martin bu “ilk yıllarda ve farklı zamanlarda” Bunun doğru olduğunu iddia etti.


Gerginlik arttı

Mahkemede geçen haftaki duruşmalara göre daha az aktif olan Trump, kendisini avukatı Habba ile konuşmakla sınırladı.

Habba’nın müvekkili Trump’a Carroll’un iddialarıyla ilgili bazı sorular sormak istemesinin ardından odada gerilim yükselirken, Trump’ın avukatı Habba’nın sözünü kesti. “O kadınla hiç tanışmadım, kim olduğunu bilmiyorum. “Bu kadınla hiç tanışmadım.” dedi.

Yargıç Lewis Kaplan “Üzgünüm Sayın Trump, yüksek sesle konuşarak avukatınızın sözünü kesiyorsunuz ve buna izin veremem.” Diyerek tepki gösterdi.

Kaplan ve Habba sorulabilecek sorular hakkında tartışmaya devam ederken Yargıç Kaplan şunları söyledi: “Bayan Habba, ne yapmaya hakkınız olduğuna ben karar veririm. “Bu benim işim, senin değil.” dedi.


Trump hakkındaki iddiaları reddetti

Duruşma Trump’ın ifadesiyle devam ederken, Trump’ın avukatı Habba “Kimseye Bayan Carroll’a zarar vermesi emrini verdiniz mi?” soruya “HAYIR! “Sadece kendimi, ailemi ve açıkçası başkanlığı savunmak istedim.” o cevapladı.

Habba, Carroll’un cinsel saldırı iddialarıyla ilgili “İfadenizi onaylıyor musunuz?Trump şu soruyu sordu: “%100 evet! Bu kesinlikle doğrudur. Evet reddettim. Tamamen asılsız bir suçlama olduğunu düşündüğüm bir şey söyledi.” dedi.

Bugünkü duruşmada yaklaşık 3 dakika süren kısa bir açıklama yapan Trump’ın yarın New York’ta yeniden hakim karşısına çıkması bekleniyor.


Tazminat miktarının belirlenmesi bekleniyor

Eski ABD başkanı ve iş adamı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’a dava açıyor. “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulundu. Carroll, ilk yasal zaferinin ardından, 2019’da cinsel saldırı iddialarıyla ilgili yaptığı iftira niteliğindeki açıklamalar nedeniyle Trump’a ikinci bir dava açtı. “Zarar tazminatı” Dava açtı.

Manhattan Federal Mahkemesi Hakimi Lewis Kaplan daha önce jürinin, Carroll’un yeni davasında Trump’ın ödeyeceği tazminat miktarına karar vereceğini söylemişti.

Duruşma geçen hafta başlarken, Pazartesi günü yapılması planlanan son duruşma, bir mahkeme üyesinin rahatsızlanması nedeniyle bugüne ertelendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber