Güncel Haberler

Instagram krizinde son durum! Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi: Son düzlükteyiz

İnstagram ne zaman açılacak? Instagram yasağı ne zaman kalkacak? Gözler hükümetteyken Bakan Uraloğlu'ndan son açıklama geldi. Bakan, “Arkadaşlarımız Instagram üzerinden anlık iletişim kurmaya devam ediyor. Artık son noktaya geldik.” dedi.

INSTAGRAM NEDEN ENGELLENDİ?

Daha önce Instagram'ın neden engellendiğini anlatan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi: “Çünkü belli bir süredir burada yaşanan, özellikle katalog suçları dediğimiz suçlarla ilgili istediğimiz tedbirleri almadılar. Bunlar Atatürk'e saldırı, sonra bahis vb. “Bunlar cinsel nitelikli suçlardır. Bununla ilgili birçok rapor gönderdik ancak yeterli yanıt alamadıklarını gördük ve erişimlerini engelledik. Daha sonra hassasiyetlerimizi karşı tarafa daha net anlattığımız toplantılar oldu, yapmaya da devam ediyoruz.”

inç_b_c_076a231d3a6190bcda54e7de7a4401bf

“HİÇBİR ZAMAN YASAKLI BİR ZİHNİYET İÇİNDE OLMADIK”

Bakan Uraloğlu, dün yaptığı açıklamada, sosyal medyada platformlarıyla ilgili son günlerde neler olduğu sorusuna şu yanıtı verdi: “Öncelikle bizim böyle bir yapımız yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl davranırlarsa davransınlar, biz kapatacağız.” Bizim hiçbir zaman böyle bir yaklaşımımız olmadı. Bakın burada 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz yani benim dünya çapında bir hesabım var, yani ekibimizin kullandığı hemen hemen her platformda hesabım var. Yasaklayıcı ve sansürcü bir zihniyet yerine bu yaklaşımı nasıl genişletebileceğimiz konusunda çok netiz ama şunu da gözden kaçırmamak lazım maalesef bu sosyal medya platformları bizim gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı göstermiyor. Bakın, hiçbir bildirimde bulunmadan hesabınızı bloke edebilir, kaldırabilirler. Sonuçta özel bir şirket, elbette kendi kuralları ve düzenlemeleri olacak ama yeri geldiğinde sizin kanunlarınıza aykırı şeyler de yapabilirler. sosyal medya platformlarının faaliyetlerine devam edilmesi. Hiçbir zaman yasaklı bir zihniyetimiz yoktur. “Sosyal medya platformları bizim kadar liberal olsaydı bugün bana bu soruyu sormazdın” diye yanıt verdi.

inç_b_c_9b1716f52ca6d3c5cc0b71cfd1887a38

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom