Güncel Haberler

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ve Suriye'yi vurdu! Şiddetli patlamalar yaşandı

Beyrut'un güneyindeki Dahiye gece boyunca defalarca bombalandı. İsrail'in saldırısı altındaki Dahiye bölgesinde şiddetli patlamalar yaşandı.

Hava saldırısının ardından meydana gelen patlama kaydedilirken, etkilenen bölgeden duman yükseldi.

2024-10-06T202139Z_1319611227_RC28FAA0DMHH_RTRMADP_3_İSRAİL-FİLİSTİNLİLER-LÜBNAN

Patlama, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah'a ait olduğunu iddia ederek saldırı tehdidinde bulunmasının ardından meydana geldi.

AA-20241006-35842339-35842337-BEIRUTUN_GUNEYINDE_SIDDETLI_PATLAMA_MEYDANA_GELDI

İSRAİL SURİYE'YE DE SALDIRDI

Suriye'nin resmi SANA haber ajansı, ülkenin orta bölgesinden patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Haberde şu ifadelere yer verildi: “Hava savunma sistemlerimiz düşman füzelerine direndi.” İfadesi kullanıldı.

Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesaplarında da Suriye'nin Humus ilinde patlamaların duyulduğu iddia edildi. Öte yandan İsrail'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar gerçekleştiriyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA BİRÇOK KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalar yürüten İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnanlı yetkililere göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den bu yana 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1.411 kişi hayatını kaybetti.

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom