Güncel Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1047 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Burş, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki bir hastane yakınına insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda doktor Muhammed Ganim ve hemşire Muhammed Merzuk Selman'ın hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlediği 7 Ekim 2023'ten bu yana 310 sağlık çalışanını tutukladığını belirten Burş, saldırılarda 1.047 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini kaydetti.

“İsrail ordusu dünyanın önünde savaş suçu işliyor”

Gazze'nin kuzeyinde sağlık sisteminin felakete sürüklendiğini belirten Burş, şöyle devam etti:

“İsrail ordusu kuzeydeki hastaneleri kuşatmaya ve vatandaşları öldürmeye devam ediyor. İnsanları zorla yerinden ediyor ve sığınma merkezlerinden çıkarıyor. Kuzey Gazze'deki hastanelerde ilaç, su ve yiyecek bulunmuyor. İsrail ordusu uluslararası insani yardım kuruluşlarına izin vermiyor. Bölgeye girmek için Gazze'nin kuzeyinde durum korkunç. “İsrail ordusu dünyanın gözü önünde savaş suçu işliyor.”

Kuşatma altındaki Endonezya hastanesinde Filistinli bir hasta öldü

Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya hastanesinin başhekimi Mervan Sultan, 55 yaşındaki Filistinli sirozlu kadının oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini ve İsrail güçlerinin hastaneyi kuşattığını söyledi.

Cenaze için dışarı çıkamayacaklarını belirten Mervan, cenazenin hastanın içine defnedileceğini kaydetti.

Mervan, hastanelerde kuşatma nedeniyle hayatını kaybeden hasta sayısının geçen Cumartesi günü yoğun bakımda hayatını kaybeden iki hastayla birlikte üçe yükseldiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber