Güncel Haberler

Katil Bakan ateşkes çağrılarına “tüm gücüyle karşı çıkacağını” yineledi

Smotrich, sosyal medya hesabında ABD, Mısır ve Katar'ın “Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması gerektiği” çağrısına itirazını yineledi.

ABD'nin duruşuna ve İsrail'in bölgesel tehditlere karşı korunmasına saygı duyduğunu belirten Smotrich, “ABD'nin İsrail demokrasisine ve seçilmiş yetkililerinin güvenlik kararlarına saygı duymasını beklediğini” söyledi.

Smotrich, “ABD'nin El Kaide'ye teslim olmayacağı gibi İsrail'in de güvenliğini tehlikeye atacak dış baskılara boyun eğmeyeceğini” belirtti.

ABD, Mısır ve Katar'ın “Gazze'de bir an önce ateşkes” çağrısını “Hamas'a teslim olma anlaşması” olarak nitelendiren Smotrich, İsrail'in güvenliğini tehlikeye atacak bir anlaşmaya “tüm gücüyle karşı çıkacağını” kaydetti. . .

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı John Kirby, ABD, Mısır ve Katar'ın “Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanması” yönündeki çağrılarına karşı çıkan aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e şunları söyledi: “Bazı muhalifler Smotrich gibi bu anlaşmanın Hamas'a devredileceğine inanıyorlar.” “Bunlar yanlış, skandal ve saçma değerlendirmelerdir.” Bir açıklama yaptı.

İsrail Gazze'de okula saldırdı: En az 100 kişi hayatını kaybetti

ABD, Mısır ve Katar'dan “ateşkesin bir an önce sağlanması” yönünde çağrı gelirken, İsrail ordusunun cumartesi sabahı sabah namazı sırasında düzenlediği hava saldırısında en az 100 kişi hayatını kaybetti. Gazze'de yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin “Hamas üyelerinin olduğu” gerekçesiyle sığındığı okul.

Saldırı mahallinde etrafa saçılmış insan uzuvları ve yanmış cesetlerin görüntüleri, insani felaketi gözler önüne serdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom