Güncel Haberler

Kediyi tekmeleyerek 4. kattan aşağı atan akademisyen hakkında karar! Hapis cezası verildi

İstanbul Küçükçekmece'de 4'üncü kattan Şirine isimli kediyi tekmeleyerek aşağıya atan akademisyen Elanur Pilici (49) hakkında 15 Ağustos 2023'te karar çıktı. Küçükçekmece'de, Şirine kedisinin sahibi müşteki Fatma Aydın ve sanık Elanur Pilici hazır bulundu. Duruşmaya İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da katıldı.

“HAYATIMDA İLK DEFA BİR HAYVANI ÖLDÜRDÜM”

Duruşmada kendini savunan sanık, kediye bir kez tekme attığını belirterek şunları söyledi: “Hayvan beni görünce pencereden düştü. Sarılıp atmadım. Kediye yalnızca bir kez vurdum. Ben onlardan daha çok hayvanseverim. Yan tarafta köpekler var ve onları da besliyorum. Ben normalim. Hayvanları çok seviyorum ve sevmeye devam edeceğim. O dönemde psikolojik sorunlarım vardı. Yaptığım için üzgünüm. Hayatımda ilk kez vurduğum bir hayvan. Buna çok ağladım, çok üzgünüm. “Ben bir hayvan aşığıyım” dedi.

Sanık savunma yaparken gözyaşlarına boğulan Şirine'nin sahibi Fatma Aydın, duruşma salonunu terk etti. Mahkemenin karara ara vermesi üzerine koridora giren bir hayvansever fenalaşarak bayıldı.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Kararını açıklayan mahkeme, Elanur Pilici'nin “evcil hayvanı öldürmeye teşebbüs” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Duruşmalarda sanığın herhangi bir pişmanlık duymaması nedeniyle hakim, takdiri ceza indirimi uygulamadı.

SUÇLAMADAN

Küçükçekmece Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede 15 Ağustos 2023'te yaşanan olay anlatıldı. İddianamede hazırlanan bilirkişi raporu kapsamında, sanık Elanur Pilici'nin Şirine isimli kediyi defalarca tekmeleyerek ve kediyi 4'üncü kattan atarak “evcil hayvana işkence veya zalimce ve zalimce muamele” suçunu işlediği belirtildi. . döşeme. İddianame kapsamında sanığın 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kaynak: İHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Navalny'nin karısı için tutuklama emri!Navalny'nin karısı için tutuklama emri!
Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e destek! Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e destek!
Ehliyetinizi kimin aldığına dikkat edin!  Yeni mevzuat tanıtıldıEhliyetinizi kimin aldığına dikkat edin! Yeni mevzuat tanıtıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş