Güncel Haberler

Mehmet Uçum’dan yüzde 50+1 mesajı: Ayar gelecek sinyali sonucu çıkarmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 2024 yerel seçimlerinde ortaya çıkan durumun ardından yeniden gündeme gelen başkanlık hükümet sistemi tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Siyasi kurumun geçmişe dönüşü tartışmak yerine mevcut sistemi iyileştirmeye zaman ayırmasının Türkiye açısından daha faydalı olacağına inanıyorum” dedi. Yüzde 50+1 kuralıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin yedinci yıl dönümü dolayısıyla önceki gün yaptığı açıklamayı hatırlatan Mehmet Uçum, bu açıklamadan yüzde 50+1 kuralının değişeceği sonucunu çıkarmanın doğru olmayacağını söyledi.

“SİYASETE GÖRE DEĞİL İNSANLARIN İHTİYAÇLARINA GÖRE DEĞERLENDİRİLİYOR”

Uçum şu ifadeleri kullandı:

“Kim bu açıklamadan yüzde 50+1'lik ayarlamanın yapılacağına dair bir sinyal olduğu sonucunu çıkarmaya devam ederse boşuna çabalamasın.

Tam tersine bu açıklama, yüzde 50+1 kuralının demokratik siyasetteki dönüştürücü gücünü öne çıkarıyor ve bu kuralın toplumsal ve siyasal bir güvenlik normu olduğunu vurguluyor.

Siyaset bazen 50+1 kuralına meydan okusa da bu kural siyasete göre değil, insanların ihtiyaçlarına göre değerlendiriliyor. “Bu nedenle %50+1 kuralının halkın ihtiyaçlarını dikkate almaya devam etmesi gerektiği sonucuna varıldı.”

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yer: Antalya!  Yüzde 88'e ulaştı... Denizi göremezsinizYer: Antalya! Yüzde 88'e ulaştı… Denizi göremezsiniz
Kamera önünde korkunç kaza!  Metrelerce fırlatıldı ve trajik bir şekilde öldü.Kamera önünde korkunç kaza! Metrelerce fırlatıldı ve trajik bir şekilde öldü.
Tarlasında altın dolu bir kavanoz buldu!  Bakın daha önce ne oldu: Bütün akşam telefonlarımız susmuştu.Tarlasında altın dolu bir kavanoz buldu! Bakın daha önce ne oldu: Bütün akşam telefonlarımız susmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom