Güncel Haberler

Merkezefendi’de hibe edilen hayvan varlığı üç katına çıktı

Merkezefendi Belediyesi üretime ve üreticiye katkı sağlamaya devam ediyor.

“Kırsal Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda hayata geçirilen “5 Koyun, 1 Koyun Eti ve 6 Aylık Gıda Desteği” projesinin üçüncüsü gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Borsası’nın Eskihisar İlçesi’ndeki canlı hayvan pazarında düzenlenen kura programında Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi ilçeleri, Salihağa, Ağırşamlı ve İlçelerdeki 30 üreticiye toplam 180 koyun ve koç ile 6 aylık yem dağıtıldı. Geçtiğimiz günlerde selden etkilenen Eskihisar ilçesi bağışlandı.

“Sorunların çözümü için çalışıyoruz”

“Kırsal Kalkınma Eylem Planı” ile hedeflerine adım adım ulaştıklarını belirten Başkan Doğan, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimiz günden bu yana, maliyetlerin arttığı, alım gücünün düştüğü ülkemizde üreticimizin yanında olduk. Ekonomik kriz oluştu. Üretimlerinin, toprağına ve hayvanlarının bakımının bilinciyle çalıştık ve destek olduk. Pandemi ile birlikte farkındalığımız daha da arttı. Meslektaşlarımızla birlikte “Kırsal Kalkınma Eylem Planı”nı hayata geçirdik. Artan maliyetler nedeniyle çiftçilerimizin ve üreticilerimizin ne kadar zorlandığını biliyoruz, “Bu sorunları çözmek için çalışıyoruz” dedi.

“Sizi gülümsetecek hizmetler sunuyoruz”

Doğan, her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “İlçemizdeki her dört çocuktan üçüne Merkezefendi Halk Süt’ü ulaştırıyoruz. Bugüne kadar ayda ortalama 40 ton süt satın alarak yerel süt çiftçilerimize 500 bin TL değerinde destek sağlıyoruz. 1 milyon 300 bin litre sütü çocuklarımıza ulaştırdık. Çiftçilerimize fidan desteği sağlıyoruz. Herkes büyüyüp hasat yapsın, boş arazi kalmasın diye bu desteği verdik. 4 yılda toplam 2 milyon 60 bin kilo fidanı çiftçilerimize bağışladık. Zor ekonomik şartlarda 100 ton gübre tedariği sağladık. Ekonomik kriz üreticilerimizi tam anlamıyla perişan etti. Üretim maliyetlerinin arttığı bu günlerde süt çiftçilerimize 100 ton yem tedarik ettik. Üretim istiyoruz. İlçemizde, şehrimizde ve ülkemizde üretim olsun. Üreticilerimize tüm gücümüzle destek olma kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Kadınlara tam destek veriyoruz”

Merkezefendi’de kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Başkan Doğan, şunları söyledi: “Kadınlar üretmeli. Sosyal hayata daha fazla dahil oldukça ülkemizin daha da ileriye gideceğini düşünüyorum. Kadınların özgürleşmesi, topluma katılması ve toplumsal hayatta var olabilmesi için; Tarımdan hayvancılığa, çalışma hayatına kadar onlara tam destek sağlıyoruz. Bu yıl küçükbaş hayvan dağıtım programımızın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bağışlanan hayvan varlığını bugüne kadar 2021 ve 2022’de üç katına çıkardık. Merkezefendi Belediyesi olarak iki yıl içinde küçükbaş hayvan satın almadan diğer kadın üreticilere de koyun desteği sağlayabileceğiz. Bu yılki desteklerimiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kura çekilerek seçilen üreticilere hayvanlar ve yemler dağıtıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber