Güncel Haberler

Milyarlarca dolar ödendi, neden? Yapay zekadan en iyi şekilde yararlanmak için sektörün önde gelen uzmanı Noam Shazeer'ı geri getirdi…

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google, yapay zeka çalışmalarına ağırlık vererek büyük bir hamle yaptı. Google, eski çalışanı ve sektör lideri Noam Shazeer'i geri getirmek için harekete geçti.

Noam Shazeer, yapay zeka ve derin öğrenme, dönüştürücü modelleme ve doğal dil işleme alanlarına yaptığı katkılarla tanınan Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi ve girişimcidir. İlk büyük başarısı Google arama motoru için yazım denetleyicisini geliştirmekti.

Shazeer, Google'da 21 yıl çalıştıktan sonra 2021 yılında kendi startup Character.AI'sini kurdu. Bu platform, kullanıcıların kurgusal karakterler ve tanınmış kişilerle etkileşime girmesine olanak tanıyor.

Google, Shazeer'in geri dönüşü için Character.AI teknolojisinin lisansını almak üzere bu büyük meblağı ödemeyi kabul etti.

BU FIRSAT KAÇIRILDI

Shazeer, Google'dan ayrılmasının nedeninin, şirketin güvenlik kaygıları nedeniyle Meena adlı bir chatbot'u 2021'de halka açmayı reddetmesi olduğunu söyledi. Bir yıl sonra OpenAI, ChatGPT'yi yayınlayarak Google'ın büyük bir fırsatı kaçırdığını ortaya çıkardı.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking