Güncel Haberler

Prof. Dr. Öner, gebelikte 5’inci gün embriyosunun önemini anlattı

genişletmek

KAYNAK DHA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, embriyonun detoksifikasyonundan bahsederek, hamileliğin 5. gününde embriyonun önemine değindi. Öner, detoksifikasyonda kullanılan sıvıların bebeğin rahme tutunma yeteneğini artırdığını ve çözümlerin daha sağlıklı gebeliklere yol açtığını söyledi. Profesör. Öner, şöyle konuştu: “Embriyonun detoksifikasyonundan bahsedecek olursak, yumurta ve sperm döllendikten sonra hedefimiz her zaman gebeliğe taşıyacak embriyo olan 5. gün embriyosuna gitmektir. 5. gün embriyosu diğer embriyolara göre bebek ve tutunacağı hücrelerin oluşmasıdır.Bazen hastalarımızda yumurta ve sperm döllendikten sonra embriyo 5.gün embriyosuna transfer edilir. Bu hastalara özel bir çözüm üretildi.Bu çözümde embriyonun ürettiği toksinleri yani zararlı maddeleri yok edecek ve embriyonun 5. güne ulaşmasını sağlayacak çözümler üretildi. Bu çözümler sayesinde embriyoların 5. güne ulaşma şansı artıyor.” Bebeğin hamileliğin ilk gününde doğması iki nedenden dolayı çok önemlidir. Öncelikle daha sağlıklı bir embriyo oluşuyor” dedi.

‘5. GÜNE KADAR YAŞAMAYAN EMBRİYOLARIN YÜZDE 90’I HAMİLELİK VERMİYOR’

Profesör. Öner, “İkinci olarak genetik yapısı normale yakın bir embriyo oluşuyor. 5. güne ulaşamayan embriyolar genetik olarak sorunlu embriyolardır. Bunlar yüzde 90 olasılıkla gebelik oluşturmazlar. Dolayısıyla amaç şu şekildedir: Embriyonun 5. gününe gidip bu solüsyonları kullanmak, daha sağlıklı ve olumlu bir hamilelik anlamına geliyor.” Bu solüsyonun son gün içeriğinde normalde anne rahminde bulunmayan ve “GMCSF” dediğimiz özel bir bebek sıvısı bulunuyor ve bu sıvının da yardımcı olduğunu belirterek, “Bu sayede gebelik şansını artırıyoruz” dedi.

“Yapay Zeka, Hamileliği Etkileme Şansı En Fazla Olan Embriyoyu Bize Anlatıyor”

Kliniklerinin başarı oranına değinen Prof. Merkez olarak 5. günde gebeliğe neden olabilecek embriyo yoksa transfer yapmıyoruz, bu nedenle transferi iptal edip hastamızı transfer ediyoruz.” Ücreti iade ediyoruz. Ama bizim buradaki amacımız hastamızın ücretini iade etmek değil, onu hamile bırakmaktır. Hamile kalabilmek için güzel bir embriyoya sahip olması gerekir. Temelde yapay zekayı kullanıyoruz. Yapay zeka bize hangi embriyonun gebelik şansının en yüksek olduğunu söylüyor. Eğer bu teknolojileri kullanamazsak yapay zeka düşük olacaktır. “Yüksek oran veriyor ama transfer edilemiyor. Bu yüzden daha yüksek gebelik oranına ulaşmak ve çiftlerin bizden ilk kez beklediği hamileliği elde etmek için embriyo detoksifikasyonunu kullanıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber