Güncel Haberler

Scholz: Gazze’ye şimdi büyük ölçüde yardım ulaşması lazım

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yarınki Ürdün ve İsrail ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail’i 7 Ekim’den sonra ikinci kez, yakın zamanda ise 3 kez ziyaret ettiğini, oradaki savaşın ve durumun kötüleşmeye devam ettiğini söyledi.

Scholz daha sonra o ülkedeki durumu kapsamlı bir şekilde konuşmanın gerekli olduğunu anlatarak, öncelikle Ürdün’de Kral 2. Abdullah ile görüş alışverişinde bulunacağını ifade etti.

Scholz, daha sonra İsrail’e giderek Başbakan Binyamin Netanyahu, Başkan Isaac Herzog ve diğer yetkililerle görüşeceğini belirterek, şunları söyledi: “Zor bir durumla karşı karşıyayız. Şu anda büyük miktarda yardımın Gazze’ye ulaşması gerekiyor. Bu benim karşılaştığım bir sorun.” konuşulması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Scholz, bundan sonra “askeri gelişmelerden endişe duyacaklarını” belirterek, “Her şeyden önce Refah’a yönelik küresel bir saldırının çok sayıda sivil kaybına yol açması riski var; bu korkunç olur ve bundan kaçınılması gerekir. Bu da üzerinde durulması gereken bir konu.” Konuşacağım.” dedi.

Almanya Şansölyesi Scholz, İsrail’in yanında olduklarını ve İsrail’in kendisini Hamas’a karşı savunma hakkına sahip olduğunu, aynı zamanda uluslararası hukuk kurallarına saygı duymanın, sivil kayıplarından kaçınmanın, Gazze’ye insani yardım götürmenin ve acil müdahalede bulunmanın önemli olduğunu yineledi. uzun vadede barış koşullarında kalkınmanın mümkün olacağının altını çizdi.

Scholz, tutukluların serbest bırakılmasına ve Gazze’ye insani yardımın girişine izin verecek şekilde çatışmalara insani bir duraklama konusunda çok hızlı bir şekilde anlaşmaya varılmasının önemli olacağını kaydetti.

Başbakan Scholz, Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşmesinin ardından yarın İsrail’e gidecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber