Güncel Haberler

Trump cinayete teşebbüs suçlamasını ilk elden anlattı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

FBI, şüpheli Ryan Wesley Routh'u Trump'ı West Palm Beach, Florida'daki golf kulübünde hedef almakla suçluyor.

REKLAM

ABD'nin (ABD) eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin yaklaşan seçimlerin başkan adayı Donald Trump, geçtiğimiz pazar günü ikinci bir silahlı saldırının hedefi olmuştu.

Sosyal medya platformunda yapılan röportajda

“Bazı arkadaşlarımla golf oynuyordum. Bir Pazar sabahıydı, çok sessizdi, hava güzeldi. Her şey güzeldi. Güzel bir yerdi. Aniden havada silah sesleri duyduk ve sanırım 4 kişi vardı. veya 5 el ateş” diyen Trump, şüpheliyi ilk kendisinin fark ettiğini ekledi. Ateş eden kişinin Gizli Servis ajanı olduğunu ekledi.

“Bir Gizli Servis ajanı, çok güçlü bir silah olan AK-47'nin namlusunu gördü. Namluya ve çalılıklara doğru ateş etmeye başladı.”

Eski ABD başkanı, “Son şansı denemek isterdim ama ayrılmaya karar verdik” dedi.

Trump, hızlı bir kovalamacanın ardından yakalanan şüphelinin izini sürmeye yardımcı olan polis memurlarına ve tetikte bir sivile övgüde bulundu.

Şüpheli: Ryan Wesley Routh

FBI, kaydeden Ryan Wesley Routh Adı geçen şüpheliyi Trump'ı West Palm Beach, Florida'daki golf kulübünde hedef almakla suçluyor.

Bir FBI belgesi, şüphelinin golf kulübünün çitleri arasında 12 saat boyunca saklandığını ortaya çıkardı. Yetkililer olay yerinde SKS tarzı bir saldırı tüfeği, bir GoPro ve bir torba yiyecek buldu.

58 yaşındaki şüpheli şu anda iki federal silah suçlamasıyla karşı karşıya ve her ikisinden de suçlu bulunması halinde toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Suçlamaların hiçbiri cinayete teşebbüsle ilgili değil.

Daha önce ağır bir suçtan hüküm giymiş olmasına rağmen ateşli silah bulundurmak yönündeki ilk suçlama, 15 yıl hapis cezası, 250.000 dolar (225.000 euro) para cezası ve üç yıl denetimli serbestlik gerektiriyor.

Seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurmak şeklindeki ikinci suçlama, beş yıl hapis cezası, aynı miktarda para cezası ve üç yıl denetimli serbestlik gerektiriyor. Soruşturma devam ettikçe başka suçlamaların da yöneltilmesi muhtemel.

Şu ana kadar saldırının nedeni belirsizliğini koruyor ancak şüphelinin parmak izi, Ukrayna ve Çin ile ilgili konular da dahil olmak üzere güçlü siyasi görüşlere sahip olduğunu gösteriyor.

Routh'un Ukrayna'ya verdiği desteği çeşitli sosyal medya platformlarında defalarca paylaşması, kendisinin Ukrayna'da yabancılardan oluşan özel bir askeri birliğin üyesi olduğu yönündeki suçlamaları artırdı.

Ukraynalı askerler ve Uluslararası Lejyon üyeleri suçlamaları reddetti ve Routh'un eylemlerini kınadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom