Güncel Haberler

VICTOR OSİMHEN KİMDİR? Galatasaray'ın yeni transferi Osimhen kaç yaşında ve nereden geliyor?

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Victor Osimhen, 29 Aralık 1998 doğumlu Nijeryalı profesyonel futbolcudur. Kariyerine forvet olarak devam eden Osimhen, hızı, gücü ve bitirici yeteneğiyle tanınıyor. Futbol kariyerine genç yaşta Nijerya'nın Lagos kentinde başladı.

Osimhen, 2015 yılında FIFA U-17 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmiş ve turnuvanın en skorer ismi olmuştur. Bu başarının ardından Avrupa'daki birçok kulübün dikkatini çeken Osimhen, 2017 yılında Alman kulübü VfL Wolfsburg'a transfer oldu. Ancak burada beklediği kadar süre bulamadı ve Belçika ekibi Charleroi'ye kiralandı. Charleroi'deki etkileyici performansıyla yeniden dikkatleri üzerine çeken oyuncu, 2019 yılında Fransız takımı OSC Lille'e transfer oldu.

VICTOR OSİMHEN KİMDİR Galatasaray'ın yeni transferi Osimhen kaç yaşında, nereli?

Lille'deki başarılı performansı, İtalya'nın en köklü kulüplerinden biri olan Napoli'ye transfer olmasını sağladı. 2020 yılında Napoli'ye satılan Osimhen, kısa sürede takımın en önemli hücum oyuncularından biri haline gelerek Serie A'da adından söz ettirdi. Napoli formasıyla attığı goller ve asistleriyle Avrupa'nın en etkileyici genç forvetlerinden biri olarak görülmeye başlandı.

Victor Osimhen, Nijerya milli takımıyla önemli başarılara imza atarak takımının dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi. Kariyerine hem kulüp hem de ulusal düzeyde başarıyla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom