Balıkçıların Sezon Umudu: Ancoh bol olacak

Balıkçılar Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya, Eylül ayından itibaren denizlerde başlayan av sezonunda açıklamalar yaptı.
1 Eylül'de Karadeniz'de, Marmara'da ve Ege Denizi'nde balık mevsimi “Vira Bismillah”, coşkunun 15 Eylül'den başlayarak Akdeniz sezonunda coşkuyla başladığını söyledi.
Balıkçıların bu sezondan kendinden emin ve heyecanlı olduklarını ifade eden Ozkaya, “Geçen yıl, meşe palamudu bol miktarda bulundu. Akrogers sonrası av miktarı aşırı bir azalma gösterir. Bu artış ve azalır, 3-5 yıllık yüzükler başlayacak.
“Uskumru biraz daha büyümesini beklemek uygun olacak”
Bu yıl, Karadeniz'de de birçok uskumru var, ancak balık Ezkaya'nın uzunluğu hakkında küçük bir bilgi, dedi:
“Şimdilik uskumru avının korunması ve balığın biraz daha büyümesini beklemenin tavsiye edileceği. Malzemeli denizin kuru fasulyesi olduğu için 12 ay avlanmak mümkündür. Diğer türler gibi, Gürcüleri avlamıyorlar, Yunanlılar avlanma gibidir. Bu olacak.”
Ozkaya, Marmara Geçen yıl, su sıcaklığındaki artış, insan bazlı kirliliğin müsiller gibi nedenler gibi, bu gelişmeler, balıkların üreme döngüsünü ve stokları etkilediğinin altını çizmiştir.
Marmara'da yoğun olmasa da, hamsi avı başladı, buradaki hamsi avındaki su sıcaklığı azalıyor, bu yıl Özkaya, Aegeous Deniz'in ifadesinin, sardalyaların ve kolye avının yoğun bir şekilde yapılmaya başladığını ifade etti.
“Deniz denizinin sıcaklığındaki artış, balıklardan genç ölümleri arttırıyor”
Özkaya, iklim değişikliğinin balıkçılık üzerindeki etkilerinin altını çizdi ve bu durumun denizcilik ekosistemine yansımalarının giderek daha fazla hissedildiğini vurguladı. Özkaya, iklim değişikliğinin, plankton üretimini (sudaki yaratıklar ve hareket etme yeteneği mevcut olan) veya Muslaj gibi zararlı alg türlerinin (fotosiyalar ve kurşunlar taşıyan suyu koruyan organizmalar grubu) çoğalmasına neden olduğunu söyledi.
“Bu gelişmeler, küçük pelajinin (kıyıya yakın veya açık deniz veya okyanus denizinin tabanında değil) balık türlerinin (hamsi, caç, sardina, uskumru gibi) besin zincirini etkiler. Balıkların suyunun ortalama sıcaklıkları ekosistemin çoğaltılmasıyla çekilebilir.
Özkaya, balık tutmanın sadece bir beslenme kaynağı değil, aynı zamanda kültür ve masaların vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. isminde.