Güncel Haberler

ABD Savunma Bakanı Austin: Birliklerimizi korumak için yine gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz

NBC News’e göre Austin, “55. Güvenlik Danışma Toplantısı” kapsamında Güney Koreli mevkidaşı Shin Won-sik ile bir araya geldiği Seul’de düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Austin, dün gece “İran Devrim Muhafızları ve İran’a bağlı gruplar” tarafından kullanılan iki tesise düzenlenen saldırının, Irak ve Suriye’deki ABD kuvvetlerine yönelik saldırılardan doğrudan sorumlu olan grupların hareketliliğini azaltmayı amaçladığını söyledi.

Kimsenin İsrail’in kuzey sınırlarında yeni bir çatışma görmek istemediğini vurgulayan Austin, şunları söyledi: “Bu saldırılar durmalı, durmazsa birliklerimizi korumak için gerekeni yapmaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.


ABD Merkez Komutanlığı Suriye’de hava operasyonu düzenledi

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, Irak ve Suriye’de Amerikan personeline yönelik devam eden saldırılara, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun ve doğu Suriye’ye yakın grupların kullandığı tesislere hava saldırıları düzenlendiği bildirildi. .

Açıklamada, vurulan hedeflerden birinin eğitim tesisi, diğerinin ise barınak olduğu belirtildi.


Suriye’deki 3 Amerikan üssüne saldırı düzenlendi

Suriye’nin Deyrizor kentindeki ABD Ordusu üslerine, Koniko gaz sahalarına, Omar Oil’e ve Haseke’nin Şaddadi ilçesinde bu sabah karadan karaya silahlar ve insansız hava araçları (İHA) kullanılarak saldırı düzenlendi. kökeni bilinmeyen.

Saldırı sırasında üslere ve çevresine roketlerin düştüğü anlaşıldı ancak can kaybına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Suriye’de son günlerde Haseke ilinin Humus, Malikiyye ve Şeddadi ilçelerine bağlı Tenef bölgesine ve buralardaki üslere, kaynağı bilinmeyen silahlı insansız hava araçları (İHA) ve karadan karaya silahlarla saldırılar düzenlendi. Amerikan ordusunun Deyrizor’da konuşlandığı belirtildi.

İran destekli gruplar zaman zaman Fırat Nehri’nin doğu kıyısındaki ABD üslerine roket ve İHA’larla saldırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber