Güncel Haberler

Hamas: Gazze’de bulunan onlarca şehidin naaşı İsrail’in “soykırım” hedefini gösteriyor

Hamas açıklamasında şöyle denildi: “İşgal güçlerinin Gazze’nin Tel el-Heva ve Er-Rimal ilçelerinden çekilmesinin ardından keskin nişancı ateşi sonucu çoğu öldürülen yaklaşık 100 şehidin naaşları bulunmuştur. bu oluşumun soykırım amaçlı izlediği kriminal yaklaşımı ortaya koymaktadır.” Söylendi.

İsrail’in “soykırım” hedeflediği ve Filistin halkını göçe zorlamak istediği vurgulanan açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) “işlenen suçların belgelenmesi, saldırılara son verilmesi yönünde karar alınması ve her türlü tedbirin alınması” çağrısında bulunuldu. Bu korkunç eylemlerin önlenmesi için tedbirler alınır.” .

İsrail’in Gazze şehrinin batısındaki bölgelerden kısmen çekilmesinin ardından Filistinliler ve bölgedeki sağlık ekipleri çok sayıda cesedi sokaklardan, ara sokaklardan ve evlerden çıkardı.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin işgal altındaki bölgelerinden çekilirken arkasında çok sayıda ceset bırakıyor.

İsrail ordusunun geri çekildiği bölgelerde evler ciddi şekilde hasar gördü veya yıkıldı ve altyapı büyük ölçüde tahrip edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber