Güncel Haberler

Biden’dan itiraf gibi açıklama: Binlerce masum ve çocuk öldürüldü

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında itiraf niteliğinde bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Gazze’de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü. ” dedi.

ABD Başkanı Biden, başkanların her yıl Kongre’nin ortak oturumunda yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında Gazze’deki son durumu değerlendirdi.

O HALA İSRAİL’İ SAVUNDU

Konuşmasının Gazze bölümünde 7 Ekim Hamas saldırısına değinen Biden, “İsrail’in Holokost’tan bu yana en kanlı gününü yaşadığını” söyleyerek, “İsrail’in Hamas’ı sonuna kadar takip etme hakkı olduğunu” savundu.

“30 BİNİN ÜZERİNDE FİLİSTİNLİ ÖLDÜ”

Öte yandan Biden, İsrail’in saldırılarını gerçekleştirirken sivilleri hedef almama sorumluluğunun bulunduğunu kaydederek, şunları kaydetti: “Bu savaş, Gazze’de daha önceki tüm savaşların toplamından daha fazla masum sivilin hayatına mal oldu. 30 binden fazla insan. Filistinliler öldürüldü ve bunların çoğu Hamas üyesi.” “Hayır. Binlerce kadın ve çocuk öldürüldü, kız ve erkek çocukları yetim kaldı.” dedi.

“İSRAİL ÜSTESİNİ YAPMALI”

Biden ayrıca ABD ordusuna Gazze kıyısında geçici bir liman kurma talimatı verdiğini de duyurdu.

Bu geçici liman üzerinden deniz yoluyla Gazze’ye daha fazla insani yardımın gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze’ye ayak basmayacağını belirten Biden, şunları kaydetti:

“Bu geçici liman, Gazze’ye her gün büyük miktarda insani yardımın girmesine olanak sağlayacak, ancak İsrail’in de üzerine düşeni yapması gerekiyor. İsrail, Gazze’ye daha fazla insani yardım yapılmasına izin vermeli ve yardım çalışanlarının hedef alınmamasını sağlamalı. İsrailli liderlere “İnsani yardımın yapamayacağını” söyledim. bir pazarlık kozu ya da bir yan mesele olabilir.”
Biden ayrıca İsrail-Filistin sorununun tek kalıcı siyasi çözümünün iki devletli çözüm olduğunu bir kez daha ifade etti.Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

ChefGPT
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Dün gece bir şehir sirenlerle uyandı!  Tüm polisleri arkasında bıraktı, yakalanınca yaptığı 3 kelimelik savunma sürpriz olmadı.Dün gece bir şehir sirenlerle uyandı! Tüm polisleri arkasında bıraktı, yakalanınca yaptığı 3 kelimelik savunma sürpriz olmadı.
Muğla'da korkutan deprem!  AFAD tarafından açıklandıMuğla’da korkutan deprem! AFAD tarafından açıklandı
Bildirimi Uzmandan “Öksürük Uyarısı” uyarısı! “Ciddileşmemiz lazım”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber