Güncel Haberler

Türkiye, bütün ülkeleri Gazze’deki katliama karşı durmaya davet ediyor

Bakan Fidan, Kırıkkale Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında konuştu.

Fidan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) liderliğinde 21 yıldır ülkemizin çok çeşitli alanlarda gelişme gösterdiğini, aynı zamanda bir dönüm noktası haline geldiğini, güç değiştirdiğini çok yakından gördük. Bölgesinde ve coğrafyasında.” dedi.

20 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında çeşitli görevlerde bulunduğunu vurgulayan Fidan, şöyle konuştu: “Devletimize hizmet eden bu kurumlar yıllar öncesinden de vardı. Ama devrimci faaliyetler yürütmek, eylemler üretmek, istihdam üretmek çok güçlü bir liderlik ve duruş gerektirir.” dedi.

Türkiye’nin son 20 yılda devrim niteliğinde hamleler yaptığını, tarihi adımlar attığını, tarihi başarılara imza attığını söyleyen Fidan, bunun en önemli sebebinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği” olduğunu söyledi.

Bakan Fidan, şöyle konuştu: “En büyük fark bu liderliğin ortaya çıkması ve giderek güçlenmesidir. Sizlerin verdiği destekle, verdiğiniz oylarla Sayın Cumhurbaşkanımız ülkeye hizmet edecek, bağımsızlık, bütünlük, birlik, kalkınma için çalışacak. Vizyonunuz ve önerdiğiniz siyasi duruşla ülkemizin refahı ve refahı.” “Ve bu güçle olur. Bunu asla unutma.” dedi.

“Cumhurbaşkan Erdoğan’ın uluslararası sisteme, haksızlıklara karşı duruşunun ve adalet çığlığının” her zaman görüldüğünü belirten Fidan, Gazze’de Filistinlilere uygulanan zulmün, işkencenin ve adaletsizliğin sınırı olmadığını söyledi.

[Fotoğraf: AA]

Fidan, “Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 30 binden fazla Gazzelinin şehit edildiğini” belirterek, şunları kaydetti:

“Bütün dünya, savaşın her türlü yasa ve kurallarının çiğnendiği, hiçe sayıldığı kirli bir katliam ve yıkımı büyük bir sessizlik içinde izliyor. Bu sessizlik içinde sesini yükselten Türkiye, bu adaletsizliği kınamakla kalmıyor, aynı zamanda tüm dünya ülkelerine çağrıda bulunuyor: Onurlu ülkeleri tavır almaya çağırarak, “Bizleri bu haksız zulme ve katliama karşı çıkmaya çağırıyor. Bunun için güçlü bir liderlik ve kendini kanıtlamış samimi bir duruş gerekiyor. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin sahip olduğu bir duruştur. “


“Savunma sektöründe (Kırıkkale’de) kurulacak yeni fabrikaların ne kadar önemli olduğunu ve olacağını göreceğiz.”

Fidan, Kırıkkale’nin savunma sanayinde artık neredeyse Ankara’yla rekabet ettiğine dikkat çekerek, “Şu anda planlanan projelerle daha büyük adımların atılacağını umuyoruz. Bunları görmekten gerçekten devletim, milletim adına gurur duyuyorum.” Başta milli güvenlik sistemimiz olmak üzere, “Ne kadar gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Bunun “Kırıkkale’nin Türkiye’nin geleceğinde ve bugününde oynadığı ve oynayacağı rolün en büyük göstergesi” olduğunu vurgulayan Fidan, “Başta savunma sanayi olmak üzere yeni fabrikaların inşa edilmesinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde burada açılacak olan işletmeler ve alt sektörler vardır ve olacaktır.” “Göreceğiz. Bu nedenle Kırıkkale çok sayıda işçi, mühendis ve ofis çalışanına ev sahipliği yapıyor ve sayıları artmaya devam ediyor.” dedi.


“Kırıkkale nüfus yoğunluğuna göre en fazla şehit veren illerden biri”

Kırıkkale’nin nüfus yoğunluğuna göre en çok şehit veren illerden biri olduğunu vurgulayan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıllardır çeşitli cephelerde çeşitli savaşlarda mücadele etmiş ve bu haberi vermek için birçok şehit kardeşimizin ailelerine bizzat gitmek zorunda kalmış bir kişi olarak bunun ne kadar büyük bir onur olduğunu çok iyi biliyorum. , ne gurur getirilmeli. Ama aynı zamanda akrabalardan ne kadar sabır gerekiyor.” Ve acıttığını biliyorum. İnanın bu acıyla övünen bu asil milletin evlatlarının önemli bir kısmının Kırıkkale’de olması ve Kırıkkale’nin bu özelliğiyle öne çıkması her şeyin üstündedir. Bunun getirdiği bereket, getirdiği anlam, getirdiği milli konum, getirdiği milli kişilik hiçbir şeydir. “Ne ölçülebilir ne de hiçbir şeyle açıklanabilir.”

Bakan Fidan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın iki dönemdir titizlikle çalıştığını ve Saygılı’nın “iki dönemdir verdiği hizmetle üçüncü dönemde taçlandıracağı proje ve hizmetlere hazırlandığını” belirtti.

Kırıkkale’yi yeni bir döneme taşıyacak projelerin hayata geçirilmesi için bunun en büyük fırsat olduğunu kaydeden Fidan, Kırıkkalelilerin Saygılı’daki desteğinin önemli olduğunu söyledi.

Bakan Fidan, Kırıkkale’deki temasları kapsamında Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Saygılı ve AK Parti il ​​merkezini de ziyaret ederek kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber