Güncel Haberler

Estonya Adalet Bakanı 12 bin euroluk yolsuzluk suçlamaları sonrası istifa etti

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Suçlamaları kabul etmeyen Laanet, “akrabalarını halkın saldırılarından korumak” için istifa etmeye karar verdiğini söyledi.

REKLAM

Estonya Adalet Bakanı Kalle Laanet, yolsuzluk iddialarının ardından görevinden istifa etti. Üvey oğlunun şirketinin kiraladığı dairenin 12 bin eurosunu devlete ödetmekle suçlanan Bakan Laanet, suçlamaları kabul etmedi.

İktidardaki Reform Partisi üyesi Estonya Adalet Bakanı Kalle Laanet, Cumartesi günü yaptığı açıklamada görevinden istifa etti.

Başkent Tallinn’de oğlunun şirketinden ev kiralayıp masraflarını devlete ödetmekle suçlanan Bakan Laanet, şunları söyledi: “Yasal netlik ve hükümetin barışçıl işleyişini sağlamak için bugün görevime devam etmeme kararı aldım. Adalet Bakanı olarak.”

Suçlamaları kabul etmeyen Laanet, “akrabalarını halkın saldırılarından korumak” için istifa etmeye karar verdiğini söyledi.

Yerel basında, vatandaşların 2021 yılından bu yana daire kiralamak için 12 bin euro harcadığı belirtiliyor.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Laanet’in istifasını kabul etti ve hizmetlerinden dolayı şükranlarını dile getirdi. Laanet’in Başkan Alar Karis tarafından yeni bir atama yapılana kadar görevde kalması bekleniyor.

Laanet, 2022 yılına kadar bir yıl boyunca Estonya Savunma Bakanı olarak görev yaptı. Estonyalı politikacı, geçtiğimiz Nisan ayında Adalet Bakanı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber