Güncel Haberler

BM: Yardımlara sadece onlarca kilometre uzakta olan Gazze halkı kıtlığa doğru gidiyor

UNRWA planlama direktörü Sam Rose'un Al Jazeera English'e yaptığı açıklama, ajansın X sosyal medya hesabında yayınlandı.

İsrail'in Gazze'nin sınır kapılarını dünyaya açma konusundaki kısıtlamalarını da değerlendiren Rose, “İnsani yardımlar Gazze sınırına sadece onlarca kilometre uzaklıkta ama insanlar kıtlığa doğru gidiyor.”

Yardımların Gazze'ye girişinin İsrail otoriteleri tarafından uygulanan kısıtlamalar ve keyfi kontroller gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Rose, uluslararası toplumun yardım TIR'larının Refah ve Kerm Abu Salim olarak bilinen sınırları geçmesini talep ettiğini ve sınırların yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Mintar, Şucaiyye ve Beyt Hanun. İsrail'den baskı yapmasını istedi.

İnsani yardım girişlerinde azalma var

Gazze hükümeti dün yaptığı açıklamada, İsrail'in sınır kapılarını kapatması ve insani yardım girişlerini abluka altına alması nedeniyle Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde “kıtlığın yeniden kendini göstermeye başlayacağı” uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun son dönemde Refah sınır kapısını işgal etmesi ve uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardım girişinde ciddi bir azalma yaşandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking