Güncel Haberler
Osmanlı mutfağından MasterChef’e gelen enfes lezzet: İmambayıldı tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

İmambayıldı Osmanlı mutfağına uzanan, patlıcan ve zeytinyağının mükemmel uyumunu sunan bir lezzet. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeği evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte geleneksel İmambayıldı tarifi…
Yayınlanma: 27.07.2024 – 23.43
Abo Ol
![]()
Kökleri Osmanlı mutfağına uzanan, patlıcan ve zeytinyağının mükemmel uyumunu sunan imambayıldın tadı damağınızda kalacak. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeği evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte, geleneksel tarif İmambayıldı…

İMAMBAYILDI TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 büyük soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 domates
- 2 yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım bardak su
yapı
- Patlıcanları çeşitli yerlerinden soyun ve ortasını açın. Tuzlu suda 30 dakika kadar bekleterek acılığı giderin.
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları ince ince dilimleyin. Yeşil biberleri halkalar halinde kesin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Parçalara kesilmiş kiraz domatesleri, toz şekeri ve tuzu ekleyin. Karışımı birkaç dakika pişirip ocağı kapatın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp dikkatlice kurulayın. Patlıcanların içini hazırladığınız iç harçla doldurun.
- Patlıcanları geniş bir tencereye koyun. Kalan karışımı en üste dökün. Yarım bardak su ekleyin.
- Tavayı kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Pişen İmambayıldını ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanozu serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.



