Güncel Haberler

Orta Doğu’da tansiyon tavan! İsrail ‘topyekün savaş anına yaklaşıyoruz’ diyerek o ülkeyi işaret etti

Ortadoğu cadı kazanı gibi kaynıyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik oluşturduğu ölüm çemberine dünyadan hâlâ somut bir yaptırım gelmezken, şimdi yeni bir savaşın fitili yanmaya başlıyor…

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nde Mecdal Şems'e düzenlenen saldırının ardından İsrail cephesinden çok sert açıklamalar geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekün savaş anına yaklaşıyoruz.”

AW255870_02

HEDEF FUTBOL SAHASI: 11 ÖLÜM

İsrail ordusu sözcüsünün açıkladığı bilgiye göre, Dürzi nüfusunun çoğunluğunun yaşadığı Mecdel Şems kentinde futbol sahasına düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı bu kadar. İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'nin sayısı 11'e çıktı.

AW255870_10

İsrail acil servisi Kızıl Yıldız Davut, saldırıda 6'sı ağır 24 kişinin yaralandığını bildirdi.

AW255870_11

İsrail ordusu, “ellerindeki bilgi ve değerlendirmelere dayanarak” roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba kentinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, sorumlunun Lübnan Hizbullahı olduğunu açıkladı.

AW255870_03

“Topyekün savaş anına çok yaklaştık”

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyinde Mecdal Şems'e düzenlenen saldırının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz sert açıklamalarda bulundu. Katz, “Hizbullah'ın bugünkü saldırısı tüm kırmızı çizgileri aştı ve uygun bir yanıt verilecek. Hizbullah ve Lübnan'a karşı topyekün savaş anına yaklaşıyoruz” dedi.

AW255870_04

NETANYAHU YAKINDA İSRAİL'E DÖNDÜ

ABD'de görüşmelerde bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'den İsrail'e dönüşünü erteledi. Netanyahu'nun uçağının bir an önce kalkmasını emrettiği iddia edildi. Netanyahu'ya yakın bir kaynak, uçağın ABD'nin başkenti Washington DC'den TSİ 01.00'de kalkacağını söyledi.

AW255870_05

HİZBULLAH SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜ

Saldırının ardından açıklama yapan Hizbullah, Mecdal Şems'e roket saldırısı düzenlemediğini ve saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi.

AW255870_06

Hizbullah daha önce Golan Tepeleri'ndeki İsrail üssüne onlarca roket attığını açıklamıştı.

AW255870_08

Ancak Mecdal Şems'e düzenlenen saldırıda roketin futbol sahasına çarpması sonucu yaşları 10 ile 20 arasında değişen 10 İsrailli hayatını kaybetti, en az 12 İsrailli ise yaralandı.

AW255870_09

NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırının ardından İsrail'deki Dürzi cemaatinin lideriyle telefonda görüştü.

AW255870_13

Görüşmede Netanyahu, “Hizbullah daha önce ödemediği kadar ağır bir bedel ödeyecek” dedi.

AW255870_12

ABD: İSRAİL'E HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

ABD yönetimi, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasına düzenlenen roket saldırısını kınadı ve aralarında Hizbullah'ın da bulunduğu İran destekli örgütlere karşı “İsrail'e her türlü desteğin verileceğini” söyledi.

Bir Beyaz Saray yetkilisinin Amerikan medyasına yaptığı yazılı açıklamada, ABD yönetiminin söz konusu saldırıyı kınadığı belirtildi.

Açıklamada saldırının “korkunç” olduğu belirtildi ve şöyle denildi: “Lübnan'daki Hizbullah da dahil olmak üzere İran destekli tüm terörist gruplara karşı İsrail'in güvenliğine desteğimiz sarsılmazdır.” İfadesi kullanıldı.

(AA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Kavga Komşular arasında “mini etek” kavgası! Kıyamet koptu: O anlar kameralara yansıdı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş