Güncel Haberler

Ayran Kilo Aldırır mı? Ayran Kilo Yapar mı?

Günlük sıvı tüketimi insan vücudu için önemlidir. Sıvıların sağlıklı olması da önemlidir. Ayran, temelde yoğurt ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen bir içecek türüdür. Antik çağlardan beri tüketilen ayran, bazıları tarafından sodalı olarak da hazırlanmaktadır.

Ayran kilo aldırır mı?

Ayranın tuz içeriği kişiden kişiye değiştiği için kalori miktarı da farklılık gösterebilir. Ayran sağlıklı bir içecektir ve kilo aldırmaz. Kullanılan yoğurdun yağ içeriğine ve eklenen tuz miktarına göre kalori miktarı değişiklik gösterebilir. Ayranın kalorisi düşüktür ve kilo aldırmaz.

Ayran kilo aldırır mı?

Ayran tok tutması ve kalorisi düşük olması nedeniyle kilo vermenize yardımcı olan bir içecektir. Sağlıklı olmasının nedeni yoğurtla yapılmış olmasıdır. Hazır ayranlarda yoğurdun tuz oranı aynı olsa da ev yapımı ayranlarda miktarlar farklılık gösterebilir.

Gün içinde ayran tüketimine dikkat etmek önemlidir. Aşırı ve sürekli tüketilmesi durumunda vücutta yağ birikmesine neden olabilir. Bu uzun vadede kilo alımına neden olabilir. Özellikle sodalı ayranın yağ yakma özelliği daha fazla olduğu için diyet yapanlar sodalı ayran tüketiyor.

Ayranın besin değeri

1 bardak ayranın içerisinde 4 gram karbonhidrat, 3 gram protein ve 18 mg kolesterol bulunmaktadır. 100 gram ayranın içerisinde 2,71 gram karbonhidrat, 1,98 gram protein ve 2 gram yağ bulunmaktadır. 100 gram ayranda 37 kalori, bir bardak ayranda ise 74 kalori bulunmaktadır.

Ayran’ın avantajları nelerdir?

Sağlığa pek çok faydası bulunan ayran, tok tutma özelliğiyle dikkat çekiyor. İçeriğindeki yüksek mineral, vitamin ve bileşenler sayesinde sindirim sistemini destekler ve yağ yakımını hızlandırır. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan ayran, kemik sağlığına ve kolesterole karşı da etkilidir. Su yerine sodayla hazırlanan ayran aynı zamanda vücudun asit dengesini düzenleyerek kan basıncını da düzenliyor. Ayran sağlıklı bir içecek olduğundan diyet yapan kişilerin ara öğün olarak tüketmesi tavsiye edilir.

Antidepresanlar kilo aldırır mı? Antidepresanlar şişmanlatıyor mu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber