Güncel Haberler

Bir gazeteciye daha soruşturma açıldı!

Savcılık, Kepenek’i “kamuoyunu yanıltıcı bilgi vermek (TCK 217/A)” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek (TCK 216)” suçlarından ifadeye celp etti.

Bianet’ten Hakkı AdalHabere göre Kepenek, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) avukatı Beste Çelik ile birlikte bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na gitti. Dosyayı inceleyen Kepenek ve Çelik, savcının toplantıda hazır bulunması nedeniyle ifade veremeden geri döndü. İki isim yarın yeniden savcılığa giderek ifade verecek.

DEPREM İNCELEMESİNİN NEDENİ PAYLAŞILDI

Soruşturma dosyasında Evrim Kepenek’e yönelik suçlama, 6 Şubat depremi sonrasında yayınladığı bir gönderiye atıfta bulunuyor.

Kepenek, 15 Şubat’ta sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi: “Jandarma, Maraş Pazarcık’ta yardım çadırlarına el koydu ve kendisine ‘tüm yardımların AFAD aracılığıyla yapılacağı’ söylendi. Güncelleme: Bölgedeki çok sayıda insani çadıra el konuldu. ,” o yazdı.

Kepenek’in paylaşımının ekran görüntüsü “açık kaynak araştırma raporu” başlığıyla soruşturma dosyasına eklendi. 19 Şubat 2020’de Anayasa Mahkemesi, “sanal devriye uygulaması” olarak da bilinen “açık kaynak araştırma raporunun” ihlal edildiğine karar verdi. Sanal devriye çalışması yoluyla kanıt toplamanın yasal olmadığına karar verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom