Güncel Haberler

Hayvan sahipleri isyan etti: “Türk çoban bulamıyoruz”

Hayvancılıkla geçimini sağlayan iller çoban bulmakta zorluk çekiyor. Hayvanlarına bakacak çoban bulamayan bazı sürü sahipleri, çözümü sürülerini satarak bulurken, direnenler ise çobanların talepleri karşısında şaşkına döndü.

BENDEN 30GB İNTERNET İSTİYOR VE BUNUN İÇİN DE İYİ

Sivas'ın Altınyayla İlçesi Deliilyas Beldesi Yassıpınar Mahallesi'nde yaşayan Fikri Demiray, çoban sıkıntısı nedeniyle herkesin hayvanlarını sattığını söyledi. Artık Türk çobanlarının kalmadığını belirten Demiray, şunları söyledi: “Benim 400 koyunum var. 30 bin lira maaş veriyorum. Barınmadan yemeğe, telefon faturasına kadar her şeyle ben ilgileniyorum. Benden 30 GB internet istiyor ve alıyorum. Onun istediği kadar GB satın almam gerekecek. Bu duruma devletin müdahalesinden başka bir çözüm görmüyorum” dedi.

koyun

''AİLEMLE BİR AYDA 40 BİN LİTRE HARCAMIYORUM''

Çobanların ve çobanların sorunlarının bitmediğinden şikayet eden Demiray, şunları söyledi: “Türk çoban yok. Afgan çobanlar bizim için mum tutuyor. Devlet bize yardım etse ve çiftçilik devam etse Türkiye'de et bedava olurdu. Çoban sıkıntısı nedeniyle artık herkes hayvanını satıyor. Şimdi 30 bin lira maaşla papaz tuttum. Kendimi maaşımı ödemeye zorluyorum. Türk çobanı artık yok. Türk çobanlar olmadığı için Afgan çobanlar bize istediklerini yaptırıyor, bıktık. Papaz meselesi bizi rahatsız ediyor. Bu sorun hayvancılığı yordu. Aylık gideri 40 bin lira. Ailemle ayda 40 bin lira harcayamam. Her şeyin parasını ödüyorum. Benden 30 GB internet istiyor ve alıyorum. Onun istediği kadar GB satın almam gerekecek. Ben bu duruma devletin müdahalesinden başka bir çözüm göremiyorum. En azından sigorta öderse gerisini biz hallederiz. 15 yıl önce köyümüzde üç sürü vardı. Çoban sıkıntısı nedeniyle artık sadece ben varım. Şimdilik dayanıyorum, sonunun ne olacağını bilmiyorum. Devlet çoban sorununu çözerse hayvancılık artar, et fiyatları düşer. Coğrafyamız çok güzel” dedi. (İHA)

Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş