Güncel Haberler

İYİ Parti ‘iddialı’ aday arıyor

İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı Konseyi önceki gün Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesini terör operasyonları ve 24 saatte 12 askerin şehit olması oluşturdu. Toplantıdan edinilen bilgiye göre personel; CHP’nin TBMM’de terörle mücadele ortak bildirgesini imzalamamasını eleştirdi. Partinin teröre karşı en yüksek sesi çıkaracak parti olması gerektiği savunuldu. Parti örgütleri ortaya çıktı ve 81 ilde terörle mücadele yürüyüşleri düzenledi.

HAKKARI’YA HEYET GİTTİ

İYİ Parti’den bir heyetin Hakkari’ye gitmesi kararlaştırıldı. başkan yardımcıları Ali Demir, Selcan Taşçı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez; Dün Yüksekova’ya doğru yola çıktı. Heyet, Hakkari Dağı, Komando Tugay Karargahı ve şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak. Şehir merkezinde bölge vatandaşları buluşacak, tüccarlar ziyaret edilecek.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Toplantıda ayrıca yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Akşener’in il ziyaretleri ve grup toplantılarında adayları hızla açıklayacağı belirtiliyor. Büyükşehirlerde adayların yılbaşından sonra açıklanması bekleniyor. Cumhuriyet’in görüştüğü bazı işbirlikçiler, partinin Adana ve Mersin’deki adaylarının iddialı olacağını, partinin İstanbul ve Ankara’da da iddialı adaylar aradığını söylüyor.

‘Sinsi’ İTTİFAK ENDİŞESİ

İYİ Parti’nin bir kısmının CHP ile gizli ittifak içinde olduğuna işaret eden kadro, sonuç ne olursa olsun seçim sonrasında partinin başının belaya girebileceğinden “endişeli”. Öte yandan perde arkasında istifa eden Ankara eski belediye başkanı Mesut Özarslan’ın CHP tarafından Etimesgut belediye başkanlığına aday gösterileceği söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking