Güncel Haberler

AKP’li Yozgat Belediyesi yurttaşı mağdur etti!

Bir vatandaş, kamulaştırma kararının ilk olarak 2018 yılında alındığını, ardından 2020 yılında acil kamulaştırma yapıldığını, AKP’li Yozgat belediyesinin 7-8 yıldır kendilerine zulmettiğini belirtti. Belediyenin vatandaşlara emlak bedelini ödemediği iddia edildi.

Yayınlanma: 23.03.2024 – 08:03

Abo Ol

Google Haberleri

Yozgat Belediyesi 2020 yılında “Çapanoğlu Ulu Cami Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında acil kamulaştırma kararı aldı. Kararın ardından cami çevresindeki dükkanlar boşaltıldı. Acil kamulaştırma bedellerinin ödendiği iddia edilirken, mahkemece belirlenen mülk bedelinin vatandaşlara verilmediği iddia edildi. Mülk sahipleri, belediyenin “Ödeyeceğiz” dediğini ancak şu ana kadar öngörülen tutarı ödemediklerini bildirdi.

Adını açıklamak istemeyen bir mülk sahibi, AKP’li Yozgat Belediyesi’nin önce 2018’de kamulaştırma kararı aldığını, ardından 2020’de acil olarak kamulaştırma kararı aldığını, kendisinin de 7-8 yıldır bunun mağduru olduğunu söyledi. Mülk sahibi Cumhuriyet’e şunları söyledi: “Başlangıçta 70 bin kişiden söz ediliyordu. Tabi bunlar o günün şartlarıydı. “Sonra davayı kazandık ve bir milyon lira alacağız” dedi. Meclisin avukatı şunları söyledi: “Acil kamulaştırma bedelleri ödendi. Fiyatlandırma davaları halen devam etmektedir. “Yatırılmaması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber